DREPT: Den regimekritiske saudiarabiske journalisten ble drept på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober.
DREPT: Den regimekritiske saudiarabiske journalisten ble drept på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober. Foto: Hasan Jamali / TT NYHETSBYRÅN

Al Jazeera: «Jeg blir kvalt» skal ha vært Khashoggis siste ord

UTENRIKS

En tyrkisk journalist skal ha fått tilgang til opptak som inneholder Jamal Khashoggis siste ord, melder Al Jazeera.

Publisert: Oppdatert: 11.11.18 18:29

Den regimekritiske journalisten ble drept på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober.

Før han døde skal han ha gitt uttrykk for at han følte seg kvalt:

– Jeg blir kvalt (...) Ta posen vekk fra ansiktet mitt. Jeg er klaustrofobisk, skriver Al Jazeera om Khashoggis siste ord.

Lørdag uttalte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at opptak knyttet til drapet på Jamal Khashoggi er blitt delt med USA, Saudi-Arabia, Storbritannia og flere andre land.

Erdogan fortalte om opptakene i en TV-sendt tale lørdag.

Tidligere har en rekke tyrkiske medier skrevet at det finnes lydopptak av drapet på Khashoggi inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Saudi-Arabia nektet lenge for drapet, men innrømte til slutt at den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på konsulatet.

Les også: Erdogan-rådgiver: Khashoggis lik ble løst opp i syre

Regjeringen i Saudi-Arabia har antydet at drapet ble utført av etterretningsagenter eller andre tjenestemenn som ikke hadde klarsignal fra høyere hold.

Erdogan stoler imidlertid ikke på denne forklaringen og tror i stedet at noen med høye posisjoner i det saudiarabiske regimet ga ordre om drapet.

Her kan du lese mer om