Trump med nytt «Pocahontas»-stikk

President Donald Trump benyttet mandag et arrangement for å ære indianske krigsveteraner til å gjøre narr av en demokratisk senator.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Trump ønsket navajo-indianere velkommen til Det hvite hus mandag. Der hyllet han dem for sin innsats under andre verdenskrig. Trump kalte dem «utrolige» og «svært spesielle folk». Så sa han:

– Vi har en representant i Kongressen som de sier var her for svært lenge siden. De kaller henne Pocahontas. Men vet dere hva, jeg liker dere, sa Trump.

Trump har flere ganger gjort narr av Demokratenes senator Elizabeth Warren fra Massachusetts etter at hun sto fram og sa at hun har indianske røtter i 2012. I et intervju med Associated Press i 2012 fortalte hun at hun og hennes brødre var blitt informert av sine foreldre Don og Pauline Herring om indiansk bakgrunn i familien.

De påståtte indianerrøttene har imidlertid aldri blitt bevist.

Elleville kallenavn: Slik stempler Trump sine motstandere

IKKE IMPONERT: Demokratiske senatoren Elizabeth Warren fra Massachusetts. Foto: Saul Loeb AFP

Warren kommenterer Trumps uttalelse mandag slik overfor MSNBC:

– Det er svært synd at USAs president ikke engang klarer å komme seg gjennom en seremoni ved å ære disse heltene uten å måtte lire av seg rasevås, sier hun.

Indianske ledere har omtalt Trumps tidligere utfall mot Warren som fornærmende og usmakelig. Noen demokrater mener uttalelsene er rasistisk.

Fikk du med deg: Trump hevder han takket nei å bli kåret til årets person

Etter mandagens opptreden sa Det hvite hus' pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders at det «slett ikke var presidentens mening» å komme med det Warren kaller «rasevås».

– Jeg tror det folk finner mest støtende, er at senator Warren lyver om sitt opphav, sa Sanders.

Husker du? Trumps verste fornærmelser

Tidligere denne måneden var det ett år siden Trump ble valgt som president – her er en oppsummering av hans viktigste saker:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder