Eksplosjon nær pyramidene i Egypt: 17 personer meldt skadet

Det har vært en eksplosjon ved en turistbuss nær pyramidene i Egypt, opplyser egyptiske sikkerhetskilder.

Den egyptiske nettavisen Ahram Online skriver at turister står utenfor den rammede bussen. Ifølge avisen skal bussen ha hatt 25 turister fra Sør-Afrika ombord. Eksplosjonen skal også ha skadet en bil som passerte samtidig, med fire egyptiske passasjerer.

Bilder fra åstedet viser at vinduene på den ene siden av bussen er ødelagte. Sprengladningen skal ha gått av idet turistbussen passerte museet i Giza, opplyser et øyenvitne til nyhetsstedet Sky News Arabia.

Det er ikke kommet meldinger om drepte, men ifølge Sky News Arabia opplyser sikkerhetskilder at minst 17 personer er såret, hvorav ti fra Egypt og sju fra Sør-Afrika, men dette er ikke bekreftet.

En talsperson for Meryland Tours, som leier bussen fra reiseselskapet Dominant Travels, sier ifølge Sky News at det ikke er snakk om alvorlige skader.

Eksplosjonen skjedde rett utenfor Grand Egyptian Museum, i nærheten av pyramidene i Giza. Museet skal etter planen være ferdig i 2020. Pyramidene ligger omtrent 25 kilometer sørvest Kairo, som er hovedstaten og den største byen i Egypt.

Sprengladningen var plassert ved veggen til museet, sier en kilde til nyhetsbyrået DPA. Ingen har foreløpig påtatt seg ansvar for eksplosjonen, som ifølge kilder til The National mest sannsynlig dreier seg om en veibombe.

LES MER HER: Egyptiske styrker beskyldes for å drepe fanger uten lov og dom

Hendelsen er dårlig nytt for den hardt prøvede turistnæringen i Egypt, som endelig hadde begynt å vise tegn på bedring etter mange urolige år og synkende besøkstall.

Egypts turistminister, Rania A. Al Mashat, bekrefter hendelsen på Twitter, men påpeker at omfanget er begrenset.

Siden avsettelsen av president Mohamed Mursi i 2013 har militante grupper gjennomført stadige angrep i Egypt, hovedsakelig har dette dreiet seg om islamistgrupper som angriper egyptiske sikkerhetsstyrker, skriver NTB.

Det er også gjennomført flere angrep mot sivile mål, først og fremst mot koptiske kirker og kristne pilegrimer.

I desember ble tre vietnamesiske turister og deres egyptiske guide drept nær pyramidene i Giza sør for Kairo i et veibombeangrep mot en turistbuss. Elleve turister ble såret.

Egyptiske myndigheter har en pågående offensiv mot ekstrem islamistgrupper på Nord-Sinai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder