Syriske regjeringsstyrker inntar landsbyen al-Eis i Aleppo-provinsen søndag, som en del av offensiven mot den siste opprørsbastionen i landet. Regjeringsstyrkene har støtte fra russiske kampfly. Kampene har kostet minst 300 sivile livet. Foto: Sana / AP / NTB scanpix

SOHR: Seks barn rammet av russisk luftangrep i Syria

Ni personer, blant dem seks barn, ble drept i russiske luftangrep mot en landsby i Syria mandag, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

  • NTB-AFP-DPA

20 mennesker er såret i angrepet mot landsbyen, der mange syrere som har flyktet fra krigshandlinger, har søkt tilflukt. Dødstallet kan komme til å stige, ettersom mange av de sårede er kritisk skadd. Flere kan dessuten være fanget i ruinene av sammenraste bygninger.

Med de siste ofrene er nærmere 30 mennesker drept i russisk og syrisk bombardement i provinsene Idlib og Aleppo i løpet av et døgn. Blant ofrene er flere internflyktninger, melder SOHR, som fra sin base i Storbritannia formidler rapporter om sivile tap i Syria.

Området som er rammet, er det siste hvor opposisjonen har fotfeste, og både jihadister og mer moderate opprørere har tilhold her. Siden desember har den syriske hæren med støtte fra Russland gjennomført en kraftig offensiv mot Idlib og deler av Aleppo. Over 300 sivile er drept i kampene, og 586.000 mennesker har flyktet mot den tyrkiske grensen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder