POPULÆR: Bernie Sanders taler til velgerne i Austin i Texas 23. februar. Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

Måling: Sanders har mer støtte blant afroamerikanske velgere enn Biden

Bernie Sanders har nå større oppslutning blant afroamerikanske velgere enn Joe Biden, viser en ny meningsmåling fra Reuters/Ipsos.

  • NTB

Tidligere visepresident Joe Biden har lenge vært favoritten til å bli Donald Trumps utfordrer i høstens presidentvalg blant USAs demokratiske afroamerikanere.

Han har også hatt en klar ledelse på meningsmålingene i delstaten South Carolina, der Demokratene holder nominasjonsvalg i helgen.

les også

Sanders utropes som vinner i Nevada

Nå viser imidlertid en ny måling at Biden på landsbasis er forbigått av Sanders i denne velgergruppen. 26 prosent sier de vil stemme på Sanders, et hopp på 7 prosentpoeng siden forrige måling, mens 23 prosent sier de vil stemme på Biden, et fall på 10 prosentpoeng.

les også

Washington Post: Russland prøver å hjelpe Sanders i nominasjonskampen

Målingen er dårlig nytt for Biden, som har gjort det dårligere enn forventet i de tre første nominasjonsvalgene, men som har satset stort på å sikre seg førsteplassen i South Carolina, der over halvparten av dem som stemmer på Demokratene, er afroamerikanere.

De demokratiske presidentkandidatene møtes natt til onsdag norsk tid til debatt – den siste før den såkalte supertirsdag 3. mars. Denne dagen holder flere delstater sine primærvalg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder