PATRULJERER: Soldater fra den chilenske hæren er på plass i Santiagos gater etter opptøyene som førte til store materielle ødeleggelser og mange personskader i hovedstaden natt til lørdag. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix

Soldater patruljerer i Santiagos gater

Nye opptøyer brøt ut i Chiles hovedstad Santiago lørdag, på tross av at soldater patruljerte gatene for første gang siden militærdiktaturet.

Chiles president Sebastián Piñera innførte unntakstilstand etter fredagens opptøyer, som lammet millionbyen. Det innebærer at militæret utplasseres i gatene, og ifølge nyhetsbyrået AP har ikke det skjedd siden general Augusto Pinochets regime tok slutt i 1990.

Opptøyene brøt ut i forbindelse med studentprotester mot økte billettpriser på Santiagos undergrunnsbane.

Demonstranter startet branner på noen metrostasjoner og sto bak ødeleggelser ved titalls andre stasjoner. 156 politifolk og 11 sivile ble skadd, og over 300 personer ble satt i arrest, ifølge tjenestemenn.

Chilensk politi pågriper en mann i nærheten av metrostasjonen Santa Lucia i Santiago fredag. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix

Nye protester lørdag

Gatene i Santiago var roligere lørdag morgen, men rundt lunsjtider brøt det ut nye protester. Tusenvis av chilenere startet dagen med slutte seg til en demonstrasjon for å uttrykke frustrasjon over sosiale og økonomiske problemer. Mange hadde med seg gryter og kar som de slo på.

Flere steder i hovedstaden kom det imidlertid til sammenstøt mellom demonstranter på den enes siden og opprørspoliti og soldater på den andre, melder nyhetsbyrået AFP.

Som følge av den anspente situasjonen melder matbutikkjeden Walmart at de stenger alle sine utsalgssteder i Chile.

Piñeras regjering skrudde nylig opp prisen på en T-banebillett fra ca. 10,50 kroner til 11 kroner og begrunnet det med økte drivstoffpriser.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder