SLUKT AV HAVET: HMS «Bounty» fikk se sin siste rest av sollys, mandag. Foto: Tim Kuklewski, AP / NTB Scanpix

Her synker «Pirates of the Caribbean»-skipet

(VG Nett) HMS «Bounty» befant seg kun 260 kilometer fra stormøyet til orkanen «Sandy».

Jorid Nordmelan
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Skipet, som blant annet er kjent fra filmen «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest», begynte å ta inn vann mandag ettermiddag norsk tid, og mannskapet ble beordret til å forlate skipet etter at strømmen gikk og båten begynte å synke.

VGTV DIREKTE: Se direktesending fra USA

BAKGRUNN: Flere evakuert fra seilskip utenfor Nord-Carolina - to savnet

Skipet hadde allerede vært savnet siden søndag, etter problemer med instrumentene om bord.

Mannskapet forlot skipet i små livbåter, og kort tid etter sank det 180-fots lange skipet. Seilskipet er en replika av skipet med samme navn som tilhørte den britiske flåten tilbake på 1700-tallet. «Bounty II» ble bygget for å brukes i filmen «Mutiny on the Bounty» fra 1962.

SANK: HMS «Bounty» overlevde ikke møtet med orkanen «Sandy». Foto: AP / NTB Scanpix

14 personer ble reddet opp fra vannet etter skipbruddet, mens én kvinne er bekreftet omkommet. Skipets 63 år gamle kaptein er fortsatt savnet. Det var ekstremt urolig vann da ulykken skjedde.

VG DIREKTE: Få siste nytt om stormen her

Det kvinnelige crewmedlemmet er én av 13 som er omkommet så langt som følge av uværet i USA og Canada, skriver nyhetsbyrået AP. Før dette var «Sandy» i Karibia hvor den tok hele 66 liv, de fleste i Haiti.

Dødsstormen er spesielt farlig siden den sammenfaller med kalde vinder fra vest og springflo på grunn av fullmånen. Kombinasjonen gjør «Sandy» til en av de sterkeste stormene som noensinne har truffet østkysten i USA, det på tross av at den ble nedgradert til post-tropisk storm like før den nådde land.

Fortsatt blåser det i orkansstyrke, og enorme vannmengder fører til oversvømmelser. I tillegg ble New Jersey truffet av en tre meter høy flodbølge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder