FLYSELSKAP: United Airlines har ikke hatt sin beste uke rent omdømmemessig. Foto: Mel Evans AP

United-passasjer stukket av skorpion

Det kan høres ut som en parodi på filmen «Snakes on a Plane»,
men det skal ha vært høyst reelt da en passasjer på et United-fly denne uken ble stukket av en skorpion, som falt ned fra hattehyllen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det har vært en dårlig uke for det amerikanske flyselskapet United.

Flyselskapet har måttet tåle massiv kritikk etter at en passasjer ble slept ut av et overbooket fly fra Chicago til Louisville. En video av hendelsen spredde seg som ild i tørt gress på både sosiale og tradisjonelle medier.

Passasjeren, 69 år gamle David Dao, endte opp med brukketnese, hjernerystelse og to utslåtte tenner.

Dao vurderer søksmål mot selskapet, hvis administrerende direktør har måttet gå ut og beklage hendelsen, som blant annet førte til at aksjekursen stupte.

Les også: Kinesere raser etter skandalevideo

Kjente noe i håret

Men dette er altså ikke den eneste historien som gir United Airlines dårlig publisitet denne uken, for samme dag som Dao ble fjernet fra sitt fly med makt opplevde Richard Bell sin egen ubehagelighet på sin reise fra Houston i USA til Calgary i Canada.

Bell ante fred og ingen fare mens han spiste sin businessklasse-middag om bord. Brått kjente han at noe landet i håret sitt.

– Så jeg tok tak i det. Jeg skjønte hva det var da han i nabosetet, en kar fra Mexico, sa «Det der er en skorpion. De er farlige.» Da slapp jeg den ned på matbrettet. Så tok jeg tak i den igjen, og da var det den stakk meg, forklarer Bell til CBC News.

Slange-drama i Australia: Pytonslange hang fast i flyvingen

Skorpionen skal ha falt ned fra hattehyllen over Bell og kona Linda, som var på vei hjem fra ferie.

Hvordan skorpionen hadde havnet om bord på flyet er noe uklart, men den aktuelle maskinen hadde tidligere på dagen kommet fra Costa Rica til Houston.

Skylt i do

Linda Bell forteller til CNN at kabinpersonalet handlet raskt og fikk tak i skorpionen, som ektemannen hadde feid ned på gulvet i midtgangen. Dyret ble så skylt ned i et av flyets toalett.

– Vårt kabinpersonale hjalp en kunde som hadde blitt stukket av det som trolig var en skorpion, heter det i en uttalelse fra flyselskapet.

Mens flyet var i lufta kontaktet besetningen en lege på bakken, som kunne berolige med at det ikke var snakk om en livstruende hendelse. Straks flyet landet ble det møtt av ambulansepersonell.

Husker du denne? Flaggermus på fly skapte rabiesfrykt

Da hadde Richard Bell allerede fått en allergidempende tablett av en medpassasjer. Han og kona har også fått en kompensasjon fra flyselskapet, uten at detaljene rundt denne er kjent.

Det er for øvrig ikke første gang en skorpion går til angrep på en passasjer på et United-fly. David Sullivan opplevde det samme i 2007.

– Det føltes som et sjokk, en svie. Noen skrek «det er en skorpion», fortalte Sullivan den gang.

Og for dem som ikke har sett filmen «Snakes on a Plane», så handler den altså om en flytur med en hel bråte med slanger rundt omkring overalt i kabinen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder