SKUDD: Politiets etterforskning etter skyteepisoden i Stockholm torsdag er ventet å ta flere uker. Foto: Stefan Mattsson, Aftonbladet

Politisjefen om drapet på Eric: - Veldig tragisk

20 år gamle Eric Torell ble skutt og drept av svensk politi da han bar en lekepistol. - Forferdelig og tragisk, sier politisjefen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er en forferdelig hendelse. Mine tanker går til hans familie, uttaler regionpolitisjef Ulf Johansson i en pressemelding.

Torsdag morgen ble 20 år gamle Eric Torell skutt og drept av svensk politi i Stockholm. Kvelden før hadde han rømt hjemmefra «bevæpnet» med en lekepistol.

les også

Eric Torell (20) ble skutt og drept av politiet: – Han var elsket av alle

– Jeg har stor forståelse og respekt for at det som skjedde vekker mange opprørte følelser, skriver politisjefen i pressemeldingen.

SKUTT OG DREPT: Torell har Downs syndrom og diagnosen autisme. Av moren blir han beskrevet som «verdens mest kjærlige menneske». Moren har gitt VG tillatelse til å bruke bildet av sønnen. Foto: Privat

I den samme uttalelsen understreker Johansson at situasjonen er svært tragisk, samtidig som han påpeker at det i uklare situasjoner kan være utfordrende å ta vanskelige beslutninger på få sekunder.

Hendelsen etterforskes av den svenske Spesialenheten for politisaken, og det mistenkes tjenestefeil, har påtalemyndigheten tidligere uttalt.

– Han kunne bare si mamma

Til Expressen forteller Eric Torells mor Katarina Söderberg at 20-åringen var sterkt funksjonsnedsatt og på nivå med en treåring.

– Han kunne ikke prate, han kunne bare si mamma, mamma, har Söderberg uttalt til den svenske avisen.

ETTERFORSKER: Den svenske avisen Aftonbladet melder om at det trolig vil ta flere uker før den endelige etterforskningen av skyteepisoden er ferdig. Foto: Stefan Mattsson, Aftonbladet

Onsdag kveld i 23-tiden skal Torell ha tatt transport fra sin mor til sin far, hvor han skulle overnatte. En gang iløpet av natten klarte han å rømme hjemmefra, og faren meldte sønnen savnet.

– Han pleide å gjøre det ofte før i tiden, men nå var det lenge siden. Jeg meldte han savnet, men fikk høre at politiet ikke hadde noen ressurser til å lete, har Torells far uttalt til Aftonbladet.

les også

Mann (20) med Downs syndrom skutt av svensk politi

Den svenske avisen melder at etterforskningen av skyteepisoden er ventet å ta flere uker.

VG har fredag morgen vært i kontakt med politiadvokat Martin Tidén. Han ønsker ikke å kommentere de pågående undersøkelsene som blir gjort etter hendelsen.

– Jeg vil ikke kommentere etterforskningen før den er klar, sier han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder