Norsk kvinne (23) savnet i Spania

Kvinnen skal sist ha blitt observert i Madrid, og familien har ikke fått livstegn fra henne på fem dager. Hun er meldt savnet til norsk og spansk politi.

Utenriksdepartementet opplyser til VG at de er kjent med at en norsk borger skal være savnet i Spania.

– På generelt grunnlag kan sies at når norsk borger er savnet i utlandet, er det en politisak for myndighetene i landet vedkommende er savnet. Det er også mulig å melde vedkommende savnet til norsk politi som kan vurdere om det er grunnlag for å ta saken opp via Interpol til utenlandsk politimyndighet, sier pressetalsperson Per Bardalen Wiggen til VG.

Kvinnen har bodd og jobbet i Fuengirola sør i Spania, og var på helgetur til Madrid. Kvinnen skal sist ha gitt livstegn fra seg på mandag denne uken.

– Jeg hadde kontakt med henne på Facebook mandag morgen, sier moren til den savnede kvinnen til NRK.

En tjenestemann ved det spanske, føderale politiet i Malaga bekrefter overfor VG at kvinnen ble meldt savnet tirsdag 22. januar og at hun ikke er gjort rede for.

I Norge er det Vest politidistrikt som har saken.

– Det er riktig at hun ble meldt savnet til Vest politidistrikt i går. Hun ble sist observert i Madrid. Kripos har formidlet informasjon til ambassade og sambandsmann i Spania, sier pressekontakt Ida Dahl Nilssen i Kripos til VG.

– Vest politidistrikt har iverksatt etterforskning for å lokalisere savnede, og avklare om det har hendt henne noe. Det er opprettet dialog med spanske myndigheter via Kripos, herunder spansk politi, skriver politidistriktet i en pressemelding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder