ANTATT GJERNINGSMANN: Mark Anthony Conditt, til venstre, er navngitt som den som sto bak brevbombene i Austin de siste ukene. Her er etterforskerne på plass utenfor hjemmet hans i Pflugerville på torsdag. Foto: Reuters/AFP

Brevbomber-mistenkt kalte seg psykopat

23-åringen som er mistenkt for å ha drept to mennesker og såret flere i Austin i Texas, skal ha omtalt seg selv som psykopat, sier en folkevalgt.

Artikkelen er over to år gammel

les også

Mark Anthony Conditt identifisert som bombemannen i Austin

Det var 2. mars de første bombene ble plantet i ulike deler av Austin. Ifølge AP har politiet opplyst at 23 år gamle Mark Anthony Conditt plantet eksplosiver i pakker som var sendt over natten og sto utenfor dørene til folk.

les også

Antatt seriebomber i Texas er død: – Vi er bekymret for at det fortsatt er flere pakkebomber der ute

39-årige Anthony Stephon House og 17-årige Draylen Mason ble drept og 75-årige Esperanza Herrera ble kritisk skadet. Deretter skal Conditt ha rigget eksplosiver til en snubletråd på en offentlig sti, hvor to unge mann ble skadet. I tillegg skal han ha sendt to pakker med bomber via FedEx, hvorav én eksploderte og skadet en ansatt ved et distribusjonssenter ved San Antonio.

HAR HØRT OPPTAK: Republikaner Michael McCaul (til høyre) er leder for komiteen for samfunnssikkerhet. Her med Bob Goodlatte under en pressekonferanse om et immigrasjonslov-forslag i januar. Foto: Jacquelyn Martin / TT / NTB Scanpix

Conditt selv døde onsdag etter å ha detonert en bombe da et såkalt SWAT-team kom mot bilen han satt i for å arrestere ham. I etterkant fant etterforskerne et 25 minutter langt opptak som Conditt hadde på mobilen, hvor han avgivelig tilstår angrepene.

På en presekonferanse lørdag uttalte Texas-representant og leder for Representantenes hus’ samfunnssikkerhetskomité, Michael McCaul, at de fremdeles ikke vet hvilket motiv bomberen hadde.

les også

Tre pakkebomber i Austin: – Jeg passer ekstra nøye på hvem som er avsender

– Han omtalte seg selv som en psykopat. Han viste ingen tegn til anger, men spurte faktisk seg selv hvorfor han ikke følte noen anger for det han hadde gjort, sa McCaul.

PRESSEKONFERANSE: Politisjef i Pflugerville, Jessica Robledo, snakker på en pressekonferanse onsdag. Foto: Drew Anthony Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Etterforskerne undersøker også om gjerningsmannen kan ha vært rasistisk motivert, siden de tre første ofrene var minoriteter, men på opptaket skal ikke dette være nevnt.

les også

Eksplosjon i Texas: Avviser sammenheng med pakkebomber

McCaul takket politiet for å ha fått en endte på den tre uker lange jakten på brevbomberen. Etterforskningen involverte over 800 tjenestemenn på statlig og føderalt nivå.

Konstituert politisjef i Austin, Brian Manley, opplyser at opptaket ikke vil bli offentliggjort så lenge etterforskningen pågår og de undersøker om noen andre kan ha vært involvert.

les også

Trump om pakkebombene i Austin: - Syke folk står bak

Manley har fått massiv kritikk for å ha omtalt Conditt som «en ung mann med problemer» i stedet for en terrorist. Lørdag sa han:

– Den mistenkte i denne saken har terrorisert samfunnet vårt i nesten tre uker.

Conditt er fra bydelen Pflugerville i Austin og er kjent som en stille ung mann.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder