BEKREFTET DØD: Ikke mannen på bildet, men Dawn Sturgess er bekreftet død. Foto: Jack Taylor / Getty Images

Kvinne som ble utsatt for nervegift er død

Dawn Sturgess (44) døde søndag kveld på Salisbury District Hospital, etter å ha blitt utsatt for nervegift.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det skriver Sky News på sine nettsider.

Sturgess og mannen Charlie Rowley ble sist lørdag sendt til sykehus i Amesbury etter å ha kollapset. De to ble funnet bevisstløse i et hus i Amesbury, omkring 13 kilometer fra der den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter ble forsøkt drept med nervegift i mars.

Onsdag ble det bekreftet at paret var utsatt for en av verdens dødeligste gifter, Novitsjok. Nå er altså Sturgess bekreftet død.

– Dette er sjokkerende og tragiske nyheter. Dawn etterlater seg sin familie, inkludert tre barn, og våre tanker går til dem i denne ekstremt tøffe tiden, har Neil Basu, lederen av Storbritannias antiterrorpoliti, uttalt i en pressemelding.

– Jeg er i sjokk etter at Dawn Sturgess døde. Mine tanker og kondolanser går til hennes familie, sier Theresa May, Englands statsminister.

les også

Par forgiftet med nervegass: – Russland bruker Storbritannia som avfallsplass for gift

Det er Scotland Yard, som er hovedkvarteret til Metropolitan Police Service, politietaten for Stor-London, som melder dette.

Ektemannen Rowleys tilstand er fortsatt kritisk.

Ifølge politiet skal paret ha blitt eksponert for Novitsjok etter å ha håndtert en gjenstand utsatt for giften, skriver Sky News.

Over hundre politifolk etterforsker saken, og en av teoriene er at de to tilfeldigvis kom over en liten beholder med giften – og at beholderen kan ha blitt kastet etter nervegiftangrepet mot den tidligere russiske spionen Sergej Skripal og datteren Julia i Salisbury i mars.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder