Drept med håndsag

Kerry mener Bush er skyld i kaoset

NEW YORK (VG) Dette videobildet er tatt rett før den irakiske terrorgruppen sager hodet av den sivile amerikaneren Eugene Armstrong.

  • Roy Freddy Andersen

Artikkelen er over 15 år gammel

GRUSOM LIKVIDASJON: Ifølge CNNs reporter ble Eugene Armstrong drept med en håndsag, mens han tryglet for sitt liv. Foto: REUTERS

Kerrys oppgjør

De blodige bildene ble lagt ut på Internett bare timer etter at John Kerry tok et fundamentalt oppgjør med George W. Bushs Irak-politikk. Kerry mente Bush har gjort verden og USA mer utsatt for terror.

Kerry hevdet presidenten med sin Irak-politikk og påstandene om masseødeleggelsesvåpen har ført det amerikanske folk bak lyset, og at Bush er personlig ansvarlig for at Irak har endt i kaos og som tumleplass for terrorister fra hele Midtøsten.

- Vi har byttet ut en diktator med et kaos som har gjort USA mer utrygg, sa Kerry i en tale om utenrikspolitikk på New York University i går.

Like etter kom den nedslående nyheten fra Irak.

Tryglet for livet

På en nettside la en terrorgruppe ledet av USAs fiende nummer én i Irak, Abu Musab al-Zarqawi, ut en ni minutter lang video som viser det brutale drapet på Armstrong. Ifølge CNNs Bagdad-korrespondent skal hodet ha blitt skilt fra kroppen med en håndsag mens den sivile amerikaneren tryglet for sitt liv.

I et opprop lovet terroristene å drepe de to andre gislene de har i sin varetekt: Amerikaneren Jack Hensley (48) og briten Kenneth Bigley (62). De tre ble kidnappet sist torsdag fra private hjem i Bagdad.

Terrorgruppen sa de ville drepe igjen om 24 timer hvis ikke USA løslater alle kvinner som sitter fengslet i Irak.

Det er usikkert hvordan drapet vil påvirke stemningen i valgkampen i USA. Ekspertene mener drapet kunne slå begge veier for president George W. Bush.

VG var til stede i salen da John Kerry kom med sitt kraftigste angrep på Bush så langt i valgkampen.

- Presidenten har tatt en rekke katastrofale beslutninger helt fra starten av i Irak. Ved hver skillevei har han tatt feil og ledet oss i gal retning, sa Kerry til de rundt 300 i auditoriet.

Kerry ser den stadig mer tilspissede situasjonen i Irak som sin mulighet til å rive i stykker bildet av Bush som en sterk og prinsippfast leder, en president som gjør alt for å beskytte USA mot mer terror.

Mer om

  1. Irak
  2. Presidentvalget i USA

Flere artikler

  1. Bush og Kerry i PR-krig

  2. - Bush lever i en fantasiverden

  3. Gal mann vil drepe Bush

  4. Kerry anklager Bush for «kolossale feiltrinn» i Irak

  5. Clinton hyllet Kerry i natt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder