USA varsler nye sanksjoner mot Russland etter Syria-angrepet

UTENRIKS

USA har offentliggjort satellittbilder som viser ødeleggelsene etter det amerikanskledede angrepet mot Syria natt til lørdag. Samtidig varsler de at de vil innføre nye sanksjoner mot Russland.

Publisert: Oppdatert: 15.04.18 23:12

USA innfører nye sanksjoner mot Russland etter Syrias antatte kjemiske angrep i Douma, varsler USAs FN-ambassadør Nikki Haley.

Sanksjonene retter seg mot russiske selskaper som forsyner Assad-regimet i Damaskus, sa Haley i et intervju med TV-stasjonen CBS søndag. Noen av de aktuelle selskapene selger utstyr som kan knyttes til kjemiske våpen.

Hun la til at den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin vil komme med en offisiell kunngjøring om de nye sanksjonene mandag.

– Enten så må de ta en avgjørelse om hvordan og når de skal handle, eller så vil resten av oss ta en avgjørelse om å isolere dem, sier Haley om Russland.

I et intervju med TV-kanalen BFM sier Frankrikes president Emmanuel Macron at han har overtalt president Donald Trump til å bli i Syria med militærstyrker. Samtidig forsvarte han Frankrikes rolle i angrepet mot Syria.

Russisk politiker: – Mer skadelig for USA og Europa

Evgeny Serebrennikov, nestleder for forsvarsutvalget i Russlands overordnede parlament, sier Mosvka er klar for den nye straffen.

– Det er hardt for oss, men det vil gjøre mer skade for USA og Europa, sier han til det russiske nyhetsbyrået RIA.

Før og etter-bilder av missilangrepet

De USA-ledede angrepene 14. april var rettet mot et forskningssenter for kjemiske våpen utenfor Damaskus og to anlegg utenfor byen Homs som skal ha blitt brukt til lagring av kjemiske våpen.

Bilder fra satelittbildeselskapet DigitalGlobe viser hvordan våpenlagringsområdet Him Shinshar ser ut etter at missilene traff.

Det amerikanske forsvarsdepartementet har også offentliggjort bilder.

Se også: Syrisk nyhetsbyrå: Slik ser det ut etter angrepet

Her kan du lese mer om