Spretter champagnen i Miami etter Fidel Castros død

Castros død viser hvor omstridt han var i live. I USA feires hans bortgang i gatene.

Publisert:

Sent fredag kveld amerikansk tid slapp broren Raul Castro nyheten om at Cubas mangeårige leder Fidel Castro (90) var død.

Bilder og video fra Miami i Florida viser ville jubelscener i byen, som en reaksjon på nyheten. Enkelte sprettet til og med champagnen.

Hit flyktet mange av Castros motstandere etter revolusjonen i 1959. De mer enn seksti årene siden han kom til makten har tusenvis av cubanere tatt seg over til Florida, ettersom sørspissen av delstaten ligger en relativt kort båttur fra øya.

Eksilcubanere i Miami: – Ingen endring før Castro har falt

Saken fortsetter under bildespesialen

Hundrevis av cubansk-amerikanere tok til gatene for å feire at Castro var død, skriver TV-kanalen NBC Miami på sine nettsider.

I nabolagene Little Havana og Hialeah veivet folk det cubanske flagget, og skramlet med gryter og kar. Lange rekker med biler tuter, og de oppmøtte synger sanger og roper «Cuba libre» (fritt Cuba) og «falta Raúl» (nå mangler vi Raúl).

Byens ordfører Tomas Regaldo beskriver Castros død som en «seier», ifølge NBC.

Thorvald Stoltenberg møtte Castro på urinalet: – Et kort, men artig bekjentskap

Kongressmedlem Ileana Ros-Lehtinen ble selv født på Cuba, men emigrerte med familien da hun var elleve. Hun har representert Det republikanske partiet, og vært en knallhard kritiker av Castros regime. På Twitter kalte hun hans bortgang en ny begynnelse:

I HAVANNA: Det var roligere forhold i den cubanske hovedstaden etter at Castros død ble annonsert sent fredag kveld lokal tid. Myndighetene stengte denne nattklubben etter nyheten. Foto: Desmond Boylan AP

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder