SKUTT I HODET: Politimannen Brian Moore ble skutt i hodet i bydelen Queens i New York lørdag. Foto:New York City Police Department,Ap

Politimann skutt i hodet i New York

En politimann er kritisk skadet etter at han ble skutt i hodet i New York lørdag.

Linn Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den 25 år gamle politimannen Brian Moore ble skutt i det han skulle til å spørre ut en mann som skal ha oppført seg mistenkelig.

Han var sivilt kledd og satt i en politibil sammen med en kollega, skriver New York Times.

Ifølge lokale medier ble han skutt i ansiktet og sendt rett til Jamaica Hospital Medical Center hvor han ble operert.

Ifølge vitner skal det ha gått av minst to skudd.

New Yorks borgermester Bill de Blasio sa på en pressekonferanse lørdag at Moore er «meget, meget alvorlig skadd». Ifølge New York Times er tilstanden nå kritisk, men stabil.

PRESSEKONFERANSE: Borgermester Bill de Blasio og politisjef William Bratton i New York fortalte under en pressekonferanse lørdag kveld lokal tid at politiet har arrestert en 35 år gammel mann som mistenkes for å ha skutt politimannen. Foto:Mike Balsamo,Ap

En 35 år gammel mann er nå pågrepet for forholdet, melder politiet.

35-åringen skal være en kjenning av politiet. Tidligere er han blitt tatt for ulovlig oppbevaring av våpen.

Politimenn skutt i desember

I desember ble to politimenn skutt og drept mens de satt i en politibil i New York. De Blasio har tidligere fått kritikk av politiet for ikke å ha vært støttende nok under de store protestene mot politiet før jul.

Angrepet skjedde i bydelen Bronx, og en 35 år gammel mann med kriminelt rulleblad er ifølge politiet pågrepet for ugjerningen.

Les også:Dette er politimennene som ble drept

Årsaken til at politiet ønsket å snakke med mannen, skal ha vært at han rettet på et mistenkelig objekt. Da politiet stanset ham, trakk han et våpen opp fra bukselinningen og skjøt flere ganger inn i bilen.

Opprør i Baltimore

Angrepet skjer samtidig som det er stor oppmerksomhet om en rekke episoder der afroamerikanske menn har dødd etter å ha blitt jaktet på eller pågrepet av politiet rundt omkring i USA.

Fredag ble seks politifolk siktet for drap i Baltimore etter at 25 år gamle Freddie Gray døde etter å ha blitt pågrepet av politiet. Samtlige betalte kausjon og er nå ute av varetekt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder