INNFLYTELSESRIK: Paul Ryan er republikanernes leder i Representantene hus i Kongressen.

INNFLYTELSESRIK: Paul Ryan er republikanernes leder i Representantene hus i Kongressen. Foto: Gary Cameron Reuters

Kongressens mektigste republikaner vil ikke støtte Trump

Republikanernes øverste leder i Kongressen, Paul Ryan, sier han ikke vil gi sin støtte til Donald Trump i presidentvalgkampen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I hvert fall ikke ennå.

– Vel, for å være helt oppriktig med deg: Jeg er ikke klar til å gjøre det på nåværende tidspunkt, sa Ryan nemlig i et intervju med TV-kanalen CNN torsdag kveld norsk tid.

Dette til tross for at Donald Trump med seier i nominasjonsvalget i Indiana denne uken, og rivalene Ted Cruz og John Kasich ute av valgkampen, beveger seg stadig nærmere å bli valgt som Republikaneres kandidat til høstens presidentvalg.

Ryan utelukker imidlertid ikke at Trump kan få hans støtte senere i valgkampen, men understreker at det fremdeles gjenstår mye jobb med å samle det republikanske partiet.

Lest denne? USA-ekspert: – Trump ligger an til å bli USAs president

Han har tidligere uttalt at han kommer til å støtte den som blir valgt som kandidat, men nå mener han Trump må gjøre mer for å bevise at han er en konservativ politiker som evner å forene de ulike fraksjonene i partiet.

– Jeg tror mange republikanere ønsker å se at vi har en fanebærer som fronter våre verdier og jeg tror de konservative vil være sikre på at han deler våre verdier og prinsipper(...), sier Ryan til CNN.

Tidligere i valgkampen har den mektige republikaneren kritisert Trump, blant annet for forslaget om å nekte alle muslimer innreise til USA.

Lederen for Representantenes hus, også kalt speakeren, er er den som avgjør hvilke lovforslaget som blir fremmet, og han er også den som fungerer som president dersom både Barack Obama og visepresident Joe Biden er forhindret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder