STØRRE PLANER: Politimester David Brown i Dallas tror drapsmannen Micah Johnson hadde større planer for angrepet mot politiet enn det han fikk gjennomført. Politimesteren viser blant annet til at gjerningsmannen beskriver øving med eksplosiver i en dagbok. Foto: Eric Gay AP

Dallas-drapsmannen: Skrev bokstaver i blod på veggen

Politimester David Brown i Dallas mener drapsmannen Micah Johnson hadde større planer enn det han fikk gjennomført.

Geir Molnes
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ved åstedet der han til slutt ble drept av en bomberobot hadde Micah Johnson skrevet bokstavene «RB» på veggen med blod, forteller politimester David Brown i Dallas til CNN. Politiet jobber nå med å finne ut hva budskapet bak bokstavene er. Johnson drepte fem politimenn under en demonstrasjon i byen før han selv ble drept.

– Politiet jobber med å finne ut hva disse initialene betyr, men vi har ikke funnet ut av det ennå, sier Brown til CNN.

Les også: Politiet i Dallas roses for opprydding

Trolig skadet før bomben

I forbindelse med ransakingen av Johnsons bolig har politiet funnet en dagbok, som de mener gir klare indikasjoner på at drapsmannen hadde psykiske problemer.

Dallas-skytingen: – Dette har skjedd

– Han hadde åpenbart noen vrangforestillinger. Det var mye skriblerier i dagboken som var vanskelig å skjønne, sier politimesteren til CNN.

På grunn av blodet på veggen tror politiet at drapsmannen var skadet da han gikk opp trappene til andre etasjen i El Centro-bygningen, der han ble sprengt til døde av en bomberobot.

Les mer: Dette er gjerningsmannen Micah X. Johnson

– Hadde større planer

Politimester Brown mener alt tyder på at drapsmannen hadde større planer enn det han faktisk fikk gjennomført.

– Vi er overbevist om at den mistenkte hadde andre planer, at han tenkte at det han gjorde var rettferdig. Han trodde at ved å gå etter politifolk, ville la oss betale for det han mener er politiets forsøk på å straffe fargede mennesker, sa Brown til CNN.

Les også: Fembarnsfar Alton Sterling (37) drept under basketak med politiet

Han forteller at politiet har funnet utstyr til å lage bomber med i hjemmet til Johnson. Dagboken funnet i hjemmet til drapsmannen tyder også på at han har øvd på detonasjoner, og virket klar til å slå til mot større mål, opplyser politimesteren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder