STØRRE PLANER: Politimester David Brown i Dallas tror drapsmannen Micah Johnson hadde større planer for angrepet mot politiet enn det han fikk gjennomført. Politimesteren viser blant annet til at gjerningsmannen beskriver øving med eksplosiver i en dagbok. Foto: Eric Gay AP

Dallas-drapsmannen: Skrev bokstaver i blod på veggen

Politimester David Brown i Dallas mener drapsmannen Micah Johnson hadde større planer enn det han fikk gjennomført.

  • Geir Molnes

Ved åstedet der han til slutt ble drept av en bomberobot hadde Micah Johnson skrevet bokstavene «RB» på veggen med blod, forteller politimester David Brown i Dallas til CNN. Politiet jobber nå med å finne ut hva budskapet bak bokstavene er. Johnson drepte fem politimenn under en demonstrasjon i byen før han selv ble drept.

– Politiet jobber med å finne ut hva disse initialene betyr, men vi har ikke funnet ut av det ennå, sier Brown til CNN.

Les også: Politiet i Dallas roses for opprydding

Trolig skadet før bomben

I forbindelse med ransakingen av Johnsons bolig har politiet funnet en dagbok, som de mener gir klare indikasjoner på at drapsmannen hadde psykiske problemer.

Dallas-skytingen: – Dette har skjedd

– Han hadde åpenbart noen vrangforestillinger. Det var mye skriblerier i dagboken som var vanskelig å skjønne, sier politimesteren til CNN.

På grunn av blodet på veggen tror politiet at drapsmannen var skadet da han gikk opp trappene til andre etasjen i El Centro-bygningen, der han ble sprengt til døde av en bomberobot.

Les mer: Dette er gjerningsmannen Micah X. Johnson

– Hadde større planer

Politimester Brown mener alt tyder på at drapsmannen hadde større planer enn det han faktisk fikk gjennomført.

– Vi er overbevist om at den mistenkte hadde andre planer, at han tenkte at det han gjorde var rettferdig. Han trodde at ved å gå etter politifolk, ville la oss betale for det han mener er politiets forsøk på å straffe fargede mennesker, sa Brown til CNN.

Les også: Fembarnsfar Alton Sterling (37) drept under basketak med politiet

Han forteller at politiet har funnet utstyr til å lage bomber med i hjemmet til Johnson. Dagboken funnet i hjemmet til drapsmannen tyder også på at han har øvd på detonasjoner, og virket klar til å slå til mot større mål, opplyser politimesteren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder