Syv biler påtent i svensk by: Politiet føler seg hjelpeløse

UTENRIKS

Svensk by preges av gjentatte episoder av bilbranner og steinkasting mot politiet. Natt til mandag ble syv biler påtent.

Publisert: Oppdatert: 16.05.16 09:51

Rett etter midnatt rykket politiet ut til området Klockaretorpet i Norrköping etter melding om at en rekke biler sto i brann.

Meldingen kom etter flere uker med gjentatte problemer i området. Blant annet flere episoder med steinkasting mot myndighetspersonell.

Situasjonen har blitt så ille at brannmannskaper kvier seg for å reise inn i områdene for å slukke brannene.

– Redningstjenester tør ikke reise inn i område om de ikke får følge av oss, sier opperasjonsleder ved politiet i Norrköping Ronnie Dahlqvist til avisen Aftonbladet.

Kaster stein mot politiet

Klokken 00.15 natt til mandag kom det melding om kraftige branner i byen. Totalt ble syv biler funnet totalt utbrent.

Grafikk: Dette er asylbrannene som ryster Sverige

Tidligere samme kveld rykket politiet ut til meldinger om steinkasting i samme område.

Nedsetter spesialgruppe

– En av våre biler patruljerte området da den fikk steiner kastet mot seg. Den ble tvunget til å forlate område og tilkalle forsterkninger, sier Dahlqvist.

Opperasjonslederen sier at politiet de siste ukene har opplevd flere lignende hendelser. Det er en ungdomsgjeng som står bak urolighetene, tror Dahlqvist. Ingen er så langt pågrepet.

Dahlqvist sier til Aftonbladet at han tror det er en relativt liten gjeng som står bak hendelsene, men at han er redd problemene skal spre seg.

– Man har jo sett hvor lett slike ting esklaerer i dette området før, samt i byer som Stockholm. Man kjenner seg hjelpesløs i blant, sier han.

Expressen skriver at en spesiell politigruppe er satt ned for å overvåke området og få slutt på urolighetene.

Her kan du lese mer om