OVERVÅKET: Lene Nystrøm skal være blant kjendisene som er ulovlig overvåket av det danske ukebladet, og har nå anmeldt saken. Foto: ROGER NEUMANN

Aqua-Lene politianmelder danske Se og Hør

Norske Lene Nystrøm (40) gjør som skuespiller Mads Mikkelsen, og anmelder danske Se og Hør i kjølvannet av overvåkningsskandalen.

Publisert:

Den siste uken har det kommet fram stadig flere detaljer i saken om det danske ukebladet, som startet etter at avisen BT fikk tilgang til en ny bok skrevet av tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen.

Der hevdes det at det danske ukebladet, eid av Aller Media, skal ha betalt en IT-spesialist for å overvåke kredittkortinformasjonen til en rekke danske kjendiser og kongelige.

Ifølge BT skal norske Lene Nystrøm være blant kjendisene som har blitt overvåket. VG har vært i kontakt med Nystrøms manager, Ole Jonsbråten, som lørdag bekrefter at de anmelder saken.

- Ja, jeg kan nå bekrefte at forholdet er anmeldt til politiet. Dette er gjort på bakgrunn av at Lene synes det er en stygg sak, at vi ønsker å gå hele veien med dette lavmålet, og selvfølgelig på bakgrunn av totalvurderingen gjort av vår advokat, John Christian Elden, sier manageren til VG.

Ifølge Jonsbråten vil Elden samkjøre saken med den danske advokaten Brian Larsen, som også representerer Mads Mikkelsen, Rigmor Zobel, hennes mann Jesper Ravn, komiker Casper Christensen, skuespiller Iben Hjejle, og programleder Pelle Hvenegaard.

- Vi anmelder dansk Se og Hør samt de ansatte i bankene som har snoket i og sladret om Lenes privatliv. Om også andre bør straffes, må dansk politi vurdere, sier Elden.

VG var lørdag i kontakt med danske Aller Media som ikke ønsker å kommentere saken før mandag.

Flere tidligere ansatte, samt tidligere nyhetssjef i Se og Hør, Lise Bondesen, har bekreftet at ukebladet hadde en kilde med tilgang til kredittkortinformasjon.

Ifølge BT jobbet den mistenkte 45-årige IT-spesialisten for IBM, hvor han utførte oppgaver for pengeinstituttenes betalingsservvice PBS, som nå heter Nets. Han skal ha vært Se og Hørs kilde mellom 2008 og 2012.

Den danske juseksperten Sten Bønsing ved Aalborg universitet, sier til BT at dommeren i en kommende rettsak vil vurdere om personene har fått krenket sitt privatliv i et slikt omfang at de er berettiget til erstatning for «tort».

Han antar at de overvåkede vil kunne få en erstatning etter persondataloven, og opplyser at kompensasjonen ligger på fra 5000-10.000 danske kroner, til 30.000-40.000 i grovere tilfeller.

- Og dette er et av de grovere tilfellene, sier han til avisen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder