Politiet offentliggjør overvåkingsvideo: Etterlyser mannen med hatt

Belgisk politi frigir mandag en video for å identifisere den lyskledde mannen fra Zaventem flyplass.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bildet fra overvåkningskameraet på Zaventem flyplass i Brussel er tatt i minuttene før to selvmordsbombere sprengte seg selv i luften tirsdag.

På bildet går tre personer med traller foran seg, to sortkledde med hansker på venstre hånd og en mann med lys jakke og bøttehatt.

Mandag går belgisk politi ut med et videoklipp fra overvåkningskameraet og ber om publikums hjelp til å gjenkjenne mannen med hatt.

«Dersom du gjenkjenner denne personen, ikke nøl med å ta kontakt med politiet», skriver politiet under videoklippet.

– Det er en ny video som ikke tidligere har blitt offentliggjort, sier en talsmann for den føderale påtalemyndigheten til AFP.

Les også: Disse skal ha stått bak terrorangrepet

På flukt

De to mennene til venstre i bildet er identifisert som Ibrahim El Bakraoui (29) og Najim Laachraoui (24) og skal ha blitt drept da de utløste selvmordsbombene. Laachraoui er mistenkt for å være mannen bak eksplosivene i både Paris og Brussel.

Det har lenge vært usikkerhet om identiteten til den lyskledde mannen med hatt.

På flyplassbildene ser man, ifølge Nieuwsblad, mannen med lyse klær bli blåst overende når bombene detonerer, før han springer avgårde med de andre som flykter. Sprengladningene mannen med hatt fraktet til stedet detonerte ikke, men var betraktelig større enn de to andre ladningene og kunne ha forårsaket mer omfattende skader, skriver avisen.

Bakgrunn: Dette vet vi om terrorangrepene

Løslatt

Det har fra en rekke medier blitt rettet mistanke om at Fayçal Cheffou var mannen med hatten på videoen.

Den franske TV-kanalen BFM skrev i 12-tiden mandag. at kilder tett på etterforskningen fortsatt jobbet etter teorien om at mannen med hatt er Fayçal Cheffou. Nyhetsbyrået AFP meldte det samme.

Belgisk politi bekreftet i en pressemelding lørdag at en «Fayçal C» er siktet «for medvirkning i en terrorgruppe, for terrordrap og forsøk på terrordrap».

Cheffou er én av tre som ble arrestert torsdag, i en bil parkert rett utenfor påtalemyndighetenes kontor i Brussel.

SISTE NYTT: I 16-tiden mandag 28.mars meldte belgisk påtalemyndighet at Fayçal Cheffou løslates. De har ikke lenger beviser som knytter ham til terrorangrepet.

Sky News har tidligere meldt at amerikansk etterretning skal ha identifisert mannen med hatt fra overvåkningsbildene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder