Narkogangsteren går bak veggen - så er han plutselig borte

Sjekk hvordan «El Chapo» flyktet

Joaquín «El Chapo» Guzmán går bak der kameraet ikke rekker, så plutselig er han søkk vekk.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den antatt største narkotikaforbryteren i Mexico gjennomførte en spektakulær flukt fra fengselet lørdag kveld, via en halvannen kilometer lang tunnel. Dette til tross for at området han rømte fra var kameraovervåket og at han var utstyrt med elektronisk fotlenke.

Mexicanske myndigheter har satt i verk en storstilt jakt på narkotikabaronen og har utlovet en belønning på drøyt 30 millioner kroner for informasjon som fører til at han blir tatt.

Klappjakten: Frykter han er borte for alltid

22 av vokterne i fengselet den mexicanske narkotikabaronen Joaquín «El Chapo» (Småen) Guzmán flyktet fra sist helg, er pågrepet, mistenkt for å ha bistått ham med flukten.

Mexicos innenriksminister Miguel Angel Osorio Chong slo tidligere i uka fast at den 58 år gamle lederen av Sinaloa-kartellet fikk hjelp av ansatte i fengselet da han flyktet.

Mandag fikk fengselsdirektøren sparken, og samme skjebne led sjefen for fengselsvesenet i Mexico.

Tirsdag ble 22 av fangevokterne i høysikkerhetsfengselet varetektsfengslet, mistenkt for medvirkning, mens tolv andre ble løslatt etter avhør.

– Det er grunn til å tro at de 22 på en eller annen måte medvirket til flukten, sier en talsmann for statsadvokaten som leder etterforskningen.

Det er ikke kjent om fengselsdirektøren som fikk sparken, er blant de 22 som nå sitter i varetekt.

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder