SLÅTT UT: Eierens bror David Barrett la ut dette bildet på Twitter, hvor han skriver av Bubba ikke klarer å røre på seg. Foto: Privat

Her er Bubba (5) slått ut etter å ha slukt hele familiens julekalkun i smug

Bubbas eier til VG: – Nå må hun på nyttårsdiett

Den lille skotske hunden Bubba lå plutselig rett ut på teppet og klarte ikke reise seg opp. Familien skjønte raskt hvorfor.

  • Camilla Tryggestad Visjø
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Mamma gikk ut på kjøkkenet og begynte å skrike at det ikke var noe igjen av kalkunen. Vi visste at det var henne med en gang, hun slikket seg rundt munnen. Hun har aldri gjort noe slikt før, sier Bubbas eier Lynsay Barrett til VG.

Lynsay og familien var samlet for å feire jul hjemme i byen Prestwick i South Ayrshire på sørvestkysten av Skottland, rundt 50 kilometer sørvest for Glasgow.

Har du opplevd noe liknende med ditt kjæledyr? Da vil VGs journalist gjerne høre fra deg!

Det var Linsays bror David som først delte bilde hva Bubba hadde gjort på Twitter. Deretter gikk den lille hendelsen viralt, og familien har fått henvendelser fra journalister verden over.

Tweeten har blitt delt over 10.000 ganger og likt av nesten 25.000 mennesker.

SJENERØS: Bubba hadde lagt igjen en liten bit til familien. Foto: Privat

For å bevise at hendelsen var sann, la David også ut bilde av Bubba som ligger slått ut på gulvet, hvor han skrev at den lille hunden ikke klarte å røre på seg.

Daily Mail var blant de første mediene som skrev om hendelsen.

Mellomtittel

Mens familien satt og snakket i stua, vandret Bubba rundt omkring, men var aldri ute av syne lenge, forklarer Lynsay til VG.

– Vi tenkte ikke noe på det før mamma gikk inn og begynte å skrike om kalkunen. Det var da vi innså at hun hadde sneket seg frem og tilbake for å spise. Hun hadde pakket den opp fra folien og spist hele greia, sier Lynsay.

Bubba la kun igjen et lite stykke kjøtt til familien.

– Måtte dere til dyrlegen?

HVA, JEG? Her sitter Bubba med familien like før det skjedde. Foto: privat

– Nei, vi tok henne ikke med dit, men fulgte med på henne. Hun hadde det fint, men var veldig oppblåst og søvnig. Vi matet henne ikke på et par dager, men ga henne mye vann. Nå er hun tilbake til sitt normale jeg, men hun må på nyttårsdiett.

Julen reddet

Hendelsen skjedde julaften, men i likhet med amerikanerne, spiser skottene julemiddagen 1. juledag. Heldigvis hadde familien en ekstra kalkun liggende i frysen.

Familien har opplevd å få noe kritikk for hendelsen.

– Folk sier det er ondskapsfullt, men det finnes ikke en mer elsket hund enn Bubba. Hun så en mulighet og grep den - som enhver hund ville ha gjort.

Spiste hele brøddeigen

Siden denne artikkelen ble publisert, har VG fått inn flere historier fra lesere som har opplevd liknende tilfeller som familien til Bubba.

En forteller at hun hadde satt en brøddeig og latt den stå til heving før hun skulle steke dem. Etter å ha vært borte i ikke mer enn fem minutter, fant hun ut at deres irske setter hadde spist opp deigen.

– Det gikk ikke lange tiden før hunden vår begynte å sjangle, hun ble rett og slett full av deigen hun hadde spist. Ikke rart siden deigen inneholder gjær og sto til heving. Hunden vår ramlet ned trappen og gikk i veggene på grunn av at hun var så full, skriver vedkommene i en epost til VG.

En annen skriver at hunden hans ikke ville ha middag en dag.

– Vanligvis er hunden et matvrak så vi var litt mistenksomme. Etter litt etterforskning fant vi ut at hunden hadde kommet seg inn i matboden og spist tre ryper (med fjær) og en bløtkak.

Overvektige aper

Det er ikke første gang VG har skrevet om dyr som har fått stor oppmerksomhet for hva de har spist. I 2008 måtte 50 Macaca-aper i Japan på kraftig diett etter å ha blitt fôret av velmenende turister.

I fjor skrev VG om dachshunden Dennis som hadde slanket vekk 75 prosent av sin egen kroppsvekt etter å ha blitt matet med pizza og burger.

I juli i år reagerte seerne kraftig da en havørn på direktesendt nett-tv spiste sin egen unge.

I mai gnagde en mår hull i taket, spiste julepynt, og døde.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder