OPPLEVDES TRUENDE: Ifølge politiet skal Tamir Rice (12) ha blitt bedt om å senke det de trodde var et farlig våpen tre ganger. Da han ikke adlød løsnet de skudd mot ham. Han døde senere av skuddskadene. Foto: Handout , Reuters

Ny politidrapsvideo publiseres i Ohio

Påtalemyndigheten i Ohio har publisert en detaljert analyse av overvåkningsvideoen som viser en hvit politimann skyte og drepe Tamir Rice (12) i fjor.

  • Marthe Berg

Artikkelen er over fire år gammel

12-åringen som ble skutt hadde en luftpistol i hånden, og en overvåkningsvideo som tidligere har blitt publisert viser at politiet løsner skudd mot ham bare sekunder etter at de ankommer fritidsparken i Cleveland.

De nye bildene er forbedret av en videoekspert, og skal ifølge NTB presenteres for juryen som avgjør om det skal tas ut tiltale mot politimannen Timothy Loehmann for drapet på Tamir Rice 22. november 2014.

DREPT: Tamir Rice rakk bare å bli 12 år. I november i fjor ble han skutt av politiet. Foto: , Ap

Aktor i Cuyahoga fylke, Tim McGinty, sier det nye videomaterialet ble offentliggjort basert et ønske om åpenhet. Videoen, som ble tatt opp av et overvåkningskamera ved Cudell aktivitetssenter, hvor Tamir ble skutt, viser hendelsen fra flere vinkler.

Bakgrunn: 12-åring skutt av politiet i Cleveland

– Rimelig bruk av vold

Politiet har tidligere frigitt lydklipp fra en nødsamtale, der en mann ringer inn og forteller at en ung gutt skremmer folk som går forbi han, med å rette en pistol mot dem.

Da politiet ankom stedet skal de ha bedt 12-åringen om å senke det de oppfattet som et farlig våpen tre ganger. Da han ikke responderte avløste de skudd mot ham. Dette er imidlertid ikke dokumentert med lydopptak, og kan ikke høres ut fra overvåkningsvideoene.

Se videoen som rystet USA: Trakk våpen mot ungdommer – politimann suspendert

To eksterne rapporter fra oktober i år kom fram til at skytingen var «rimelig bruk av makt». De som har undersøkt hendelsen, mener den ferske politimannen hadde grunn til å tro at Rice var en alvorlig trussel basert på den ovennevnte nødsamtalen.

Ifølge McGinty er de nylig publiserte klippene ytterligere brikker i et komplisert puslespill.

Les også: Obama ber om strengere våpenlover

(VG/NTB)

PROTESTER: Drapet på 12 år gamle Tamir Rice førte til massive demonstrasjoner der rasediskriminering fra politiet side igjen ble tema i USA. Foto: Tony Dejak , Ap

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder