FN-utsending i Burma for å drøfte Suu Kyi

FNs spesialutsending Ibrahim Gambari er kommet til Burma for å forberede generalsekretær Ban Ki-moons besøk i landet. Gambari ventes å ta opp behandlingen av fredsprisvinner Aung San Suu Kyi.

Artikkelen er over 11 år gammel

TIL BURMA: FNs spesialutsending Ibrahim Gambari i samtale med Aung San Suu Kyi i februar 2009. Gambari er for tiden i Burma der han er ventet å diskutere rettsaken mot Kyi som erventet å starte i begynnelsen av juli. Foto: AFP

Den omstridte rettssaken mot Suu Kyi vil trolig dominere besøket, som etter planen skal finne sted i begynnelsen av juli. Fredsprisvinneren er anklaget for å ha brutt betingelsene for å få sitte i husarrest snarere enn fengsel, men det er uklart når dommen mot henne faller.

Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch og regjeringene i flere land har bedt Ban Ki-moon avstå fra å besøke Burma nå. Andre mener imidlertid at alle muligheter til å påvirke den burmesiske militærjuntaen må brukes.

De får støtte fra Nyan Win, som er talsmann for Suu Kyis parti Nasjonalligaen for demokrati. - Jeg tror Bans besøk kan bidra til å bedre den politiske situasjonen i landet, sier Nyan til nyhetsbyrået AP.

Hvis Suu Kyi blir funnet skyldig i å ha brutt betingelsene for husarresten etter at amerikaneren John William Yettaw tok seg inn i huset hennes, kan hun bli dømt til opp til fem års fengsel. Juntaen i Burma har varslet valg på ny nasjonalforsamling neste år.

Mer om

 1. FN
 2. Myanmar

Flere artikler

 1. - Suu Kyi-advokat anker husarrest-dommen

 2. Suu Kyi: Har ikke gjort noe galt

 3. Rettssaken mot Aung San Suu Kyi utsatt en uke

 4. Suu Kyis ankesak behandlet av retten

 5. - Forbereder løslatelse av Aung San Suu Kyi

Fra andre aviser

 1. FN-utsending i Burma for å drøfte Suu Kyi

  Aftenposten
 2. Frykter Aung San Suu Kyi kan dø i fengsel

  Aftenposten
 3. Burma benåder Suu Kyis «gjest»

  Aftenposten
 4. Frykter Aung San Suu Kyi kan dø i fengsel

  Fædrelandsvennen
 5. Skarpe reaksjoner på fengslingen av Suu Kyi

  Fædrelandsvennen
 6. Frykter Aung San Suu Kyi kan dø i fengsel

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no