PÅ TUR: En gjeng tidligere klassekamerater feiret at det var 30 år siden de var avgangselever. Fem av dem mistet livet. Fra venstre: Hernán Diego Mendoza, Alejandro Damián Pegnucco, Ariel Erlij, Hernán Ferruchi, Diego Enrique Angelini. Foto: Facebook

Argentiske venner på jubileumsreise drept i New York

30 år etter avsluttet utdanning skulle de fem argentiske vennene til New York for å feire. De endte isteden med å bli drept i terrorangrepet tirsdag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Utenriksdepartementet i Argentina bekrefter at fem av deres landsmenn er blant ofrene i New York-terroren

Angrepet fant sted tirsdag 15.05 amerikansk tid, som er 20.05 norsk tid.Se ruten gjerningsmannen kjørte nederst i saken.

I en uttalelse uttrykker departementet sine dypeste kondolanser etter drapene på Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij og Hernán Ferruchi, skriver The Guardian.

DREPT: Ariel Erlij skal i følge argentinske medier ha hjulpet kameratene å betale for USA-turen. Foto:

Få oversikt: Dette vet vi om terrorangrepet

De fem var alle fra Rosario, og avgangselever fra 1987 ved en utdanningsinstitusjon i byen. I anledning 30-årsjubileet hadde de reist til New York for å feire. I alt var de ti stykker som reiste sammen, melder La Nacion.

Ariel Erjil, som var forretningsmann, betalte utgiftene for noen av skolekameratene slik at de kunne reise til USA sammen, ifølge flere argentinske medier.

I New York hadde de leid sykler og var ute på tur, men de skal ifølge New York Post ha gått til fots langs en sykkelsti da den 29 år gamle gjerningsmannen begynte å kjøre ned fotgjengere og syklister i TriBeCa-strøket på Manhattan tirsdag.

Nå er altså fem av dem blant de åtte som er bekreftet drept.

Les mer: Dette vet vi om gjerningsmannen

– Vi støtter familiene i denne forferdelige tiden med dyp sorg. Alle argentinere deler den, heter det i uttalelsen fra utenriksdepartementet.

VG er til stede i New York. Se journalist Robert Simsøs rapport fra Manhattan her:

Et sjette argentisk offer ved navn Martin Ludovico Marro er innlagt på sykehus etter å ha blitt skadet i angrepet. Han skal ikke være livstruende skadet.

– Vi er sjokkerte over hendelsene i New York, skriver Argentinas utenriksminister Jorge Faurie på Twitter.

Blant de drepte er også en kvinne fra Belgia som var på ferie sammen med sin søster og mor ifølge nyhetsbyrået Belga. Ytterligere tre belgiere er blant de skadede.

MANGE TERROROFRE: En mann blir hjulpet inn i en ambulanse etter angrepet på Manhattan tirsdag. Foto: Andres Kudacki AP

– Jeg er svært trist over å måtte meddele at det er et belgisk offer på Manhattan. Minde kondolanser går til familie og venner, skriver visestatsminister og utenriksminister Didier Reynders på Twitter.

I tillegg til de åtte drepte, ble minst elleve personer skadet i angrepet. Også den pågrepne gjerningsmannen ble skadet, etter å ha blitt skutt i magen av en politibetjent.

Utenrikstjenesten har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere skal være rammet.

MISTET LIVET: Diego Angelini var blant de fem vennene på tur som ble drept i terrorangrepet. Foto: Facebook

– Norske borgere som oppholder seg i New York oppfordres til å følge råd fra lokale myndigheter, sier pressetalsperson Astrid Sehl i Utenriksdepartementet.

Dette er ruten gjerningsmannen kjørte

Foto: Tom Byermoen

Dramatiske bilder etter terrorangrepet - se Snapchat-videoene her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder