KRAFTIG SNØVÆR: En mann forsøker å grave fram bilen sin i Srinagar mandag. Foto: AFP

84 fryktes døde i snøvær i India

Over 100 savnet etter kraftig snøvær

(VG Nett) Minst 59 personer fryktes omkommet i to store snøskred i Kashmir i India mandag. Fra før er 25 omkommet i snøværet.

Elisabeth Breien Ellingsen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Talsmann for myndighetene i området, Khursheed Ganai, sier til AP at det ikke er klart hvor mange som er savnet etter skredet, men bekrefter at 24 personer er funnet døde.

Kort tid etter kom meldingen om at et nytt snøskred hadde rammet landsbyen Valtengu, 80 kilometer sør for Sringanar. 35 mennesker fryktes omkommet i dette skredet, melder AP.

- Ni omkomne er funnet så langt, men rundt 35 hus er begravd i snømassene, sier politioffiser Imitiyaz Ahmed til AP.

ØDELAGTE HUS: Over 1000 hus har fått skader i det kraftige snøværet. Foto: AFP

Kashmir opplever det verste snøfallet på 15 år, og 25 personer er fra før bekreftet omkommet etter at snøværet startet fredag. Mer enn 100 mennesker skal være savnet og mer enn 1000 hus har fått skader av det tunge snøfallet.

Store deler av Jammu-Kashmir er isolert fordi veiene har snødd igjen. Fly slipper ned mat og andre nødvendige varer til de innestengte innbyggerne.

Strømbrudd

Nesten alle gatene i Srinagar, Kashmirs største by, er snødd igjen. Det har også vært strømbrudd en rekke steder, og mange steder er uten telefonforbindelse.

- Snøfallet kom helt uventet. Vi har ikke kunnet gjøre noe annet enn å se snøen falle i tre dager, sier Hasan Najar (70) til AP. Han bor i Srinagar.

I Baramulla-distriktet døde to personer da taket på huset deres raste sammen. I Doda-distriktet omkom fire personer i et skred.

Det har snødd tett siden fredag, men ifølge meteorologene skal snøværet snart gi seg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder