FUNNET: Her er Julie Abrahamsen akkurat funnet etter å ha vært alene i skogen i tre døgn ved Blackcomb-fjellet. Foto: Pat Bell/ Global News

FUNNET: Her er Julie Abrahamsen akkurat funnet etter å ha vært alene i skogen i tre døgn ved Blackcomb-fjellet. Foto: Pat Bell/ Global News Foto: ,

Julie Marie Abrahamsen (20) funnet i live i Canada: Faren til VG: – Vi er lykkelige, vi gråter og er takknemlige

Skal ha gått kald og sulten rundt i skogen i tre netter

Julie Abrahamsen (20) er funnet i live etter å ha vært savnet fra et alpinanlegg i Canada i over to dager. Tilstanden hennes skal ikke være alvorlig, ifølge politiet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Skianlegget bekrefter sent lørdag kveld at kvinnen har blitt funnet.

«Kvinnen har blitt funnet og ble fraktet med helikopter», skriver kommunikasjonssjef Michelle Leroux på Facebook like før klokken 14 lokal tid.

«Dette er en så lykkelig slutt, og tusen takk til SAR (Search and Rescue), Whistler Blackcomb-patruljen og politiet for å ha gjennomført en redningsaksjon under så utfordrende forhold», skriver hun videre.

VG har vært i kontakt med kvinnens far, som gråtkvalt forteller at han ikke kan beskrive hvor lettet han er.

SKIENTUSIAST: Julie Marie Abrahamsen (21) elsker å stå på ski. Foto:,PRIVAT

- Vi er lykkelige, vi gråter og er takknemlige. Vi har sett bilder av at hun lever, at hun står på beina sine, og har fått det bekreftet av både ambassaden, politiet og venner, sier Knut Peder Abrahamsen.

Nedkjølt

Like etter midnatt melder faren til VG at han endelig har fått snakket med datteren.

- Hun er våt og kald og sulten og har gått rundt i skogen i tre netter.

- Vi takker Gud, og vi takker alle venner som har lett og bedt for henne. Vi er så takknemlige.

Det er fortsatt usikkert om det var Julie som fant helikopteret eller omvendt.

- Hun så helikopteret og kom seg til en elv for å vinke hvor hun møtte redningsmannskaper. Hun tror kanskje de fant henne først.

Det lokale politiet i Canada bekrefter at de har funnet kvinnen.

- Rundt klokken 13.30 fant Whistler Search and Rescue kvinnen i området Wedge Mount. Vi holder nå på med å frakte henne til sykehus for undersøkelse, sier politiinspektør Rob Knapton i Canadas ridende politi (RCMP) i en pressemelding.

Han legger til at tilstanden hennes ikke skal være alvorlig, men at hun var nedkjølt.

Romkameraten Joe Willett gikk ut på Facebook for å spre informasjon om 20-åringen da hun forsvant.

Han har også oppdatert skisamfunnet i Whistler på leteaksjonen.

- Hun er i live, kald, men i live, skriver han.

SAVNET SIDEN ONSDAG: Julie Abrahamsen er funnet. Whistler ligger 12 mil nord for Vancouver i Canada, og er et populært vintersportssted og reisemål. Foto:Andy Clark,REUTERS

Fant spor

Redningsarbeiderne fant spor utenfor løypene, og fulgte dem til de fant kvinnen.

VG var også tidligere i kontakt med kvinnens familie, som har vært kjent med at avisen omtaler saken.

– Det jeg ønsker å si nå er at vi har det veldig vondt. Og vi ber, tror og håper at dette vil gå bra, sa den savnedes far til VG tidligere lørdag.

Det var Moss Avis som først omtalte saken i Norge.

Det lokale politiet i Canada har foreløpig ikke besvart VGs henvendelser lørdag kveld.

Heller ikke Whistler Search and Rescue eller Whistler Blackcombs skipatrulje, har ønsket å uttale seg til VG om søket, men henviser til politiet.

UD bekrefter

Kvinnen skal ha brukt skiheisen i alpinanlegget Whistler Blackcomb i Canada onsdag klokken 11, og har ikke latt høre fra seg siden da, skriver avisen. Hun reiste til anlegget for å stå på snowboard, ifølge familien.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor VG at en norsk kvinne har vært savnet i Canada.

– Utenriksdepartementet kan bekrefte at vi er varslet om at en norsk borger, en kvinne i 20-årene, er savnet i Canada. Saken blir fulgt opp av kanadisk politi, og utenrikstjenesten er i kontakt med familien og bistår konsulært, sier pressetalsperson i Utenriksdepartementet, Kristin Enstad til VG.

Whistler ligger 12 mil nord for Vancouver i Canada, og er et populært vintersportssted og reisemål. Anlegget ble brukt som arena for alpine grener under vinter-OL i Vancouver i 2010.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder