FACEBOOKJAKT: Kyesha Smith Wood lette etter kvinnen hun ville si unnskyld til.

FACEBOOKJAKT: Kyesha Smith Wood lette etter kvinnen hun ville si unnskyld til. Foto: SkjermbildeFacebook,

Mor unnskyldte frekk datter i åpent brev på Facebook

På kino svarte tenåringsjentene med å le høyt da de ble bedt om å være stille. Storebroren sladret til moren - som tok oppdragelsen offentlig.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nå går historien verden rundt i sosiale medier. Tusenvis har delt den viralt, og venneforespørsler og ros hagler inn på morens Facebook-side.

– Jeg vil gjerne formidle min takknemlighet for alle vakre meldinger og støttende kommentarer som vi har fått de siste dagene. Denne vennligheten har vært overveldende og inspirerende, skriver hun selv.

Støtteerklæringene kommer etter at Kyesha Smith Wood fra Alabama brukte Facebook som metode i jakten på en kvinne hun ville snakke med på datterens og stedatterens vegne.

Hun forteller at hun hadde sluppet av de 13 år gamle jentene da de skulle på kino med storebroren for å se premieren på Askepott. Da de kom hjem fortalte gutten moren at jentene hadde blitt spurt av en dame i salen om de ikke kunne dempe seg litt. Som svar hadde jentene bare begynt å le.

Etter filmen skal den samme kvinnen ha kommet bort til jentene, og forklart at siden mannen hennes hadde mistet jobben, var dette siste gang på lenge at hun hadde råd til å ta med datteren sin på kino.

Da Kyesha Wood fikk høre dette, reagerte hun kraftig. Hun logget seg inn på Facebook, fast bestemt på å skrive noen ord som hun håpet at den andre moren ville se.

Ville si unnskyld

«Hvis du er denne kvinnen, vær så snill og kontakt meg. Jeg kan forsikre deg om at disse jentene vil få sin straff. Denne frekke og respektløse oppførselen er uakseptabel. De skylder deg en unnskyldning», skrev hun.

Hun lovte at jentene skulle spandere nye kinobilletter på familien, av sine egne lommepenger, skriver CNN.

«Jeg beklager jentenes mangel på respekt», avsluttet moren teksten.

Har du tips om saker som har løst seg i sosiale medier?Kontakt VG her

I løpet av få dager like før påske ble posten delt over 5.000 ganger. En av dem nådde Rebecca Boyd, den andre moren som hadde bedt jentene om å være stille i kinosalen.

«Jeg er moren fra kinoen», svarte hun.

SOSIALT SØK: Kyesha Smith Wood lette etter kvinnen i sosiale medier. Foto: SkjermbildeFacebook,

«Jeg tok datteren min med for å se Askepott, og ble veldig skuffet over disse jentenes oppførsel. Brevet fra moren deres fikk meg til å gråte, det rører meg at det fortsatt er gode mennesker i verden. Jeg har ingen vonde følelser overfor jentene, jeg er stolt av foreldrene deres. Jentene er ikke slemme, de er barn. Jeg håper de lærte en lekse. Og jeg håper at mine tenåringer oppfører seg når de er ute. Hvis ikke, håper jeg at noen sier fra til dem».

I et intervju med Alabamas nyhetskanal ABC 33/40, kaller Wood Boyd raus, snill og tilgivende. Hun legger til at hun med dette har fått vist barna sine effekten av sosiale medier.

Og oppmerksomheten rundt saken skal ha ført til flere jobbtilbud for Boyds ektemann.

Mye støtte

«Jeg vil bli som deg når jeg får barn. Bra jobbet, mamma»

«Min dypeste respekt for hvordan du håndterte denne saken»

«Du lærer barna en lekse som mange andre ikke ville gjort»

Slik lyder noen av meldingene Wood har fått de siste dagene. Selv er hun overrasket og ydmyk over all oppmerksomheten.

Ville du reagert på denne måten?Diskuter i kommentarfeltet under artikkelen

– Jeg er ikke noen Årets mor-kandidat. Det sier jeg ikke for å være beskjeden, vi er vanlige foreldre på linje med andre. Hver dag spør jeg meg selv om jeg klemmer barna mine nok, om jeg var for streng mot dem i dag, om de får dekket alle sine behov – alle spørsmål som vi foreldre plager oss selv med. Denne fredagen gjorde vi noe riktig, men det har vært mange fredager hvor vi har gjort ting feil. Vi prøver oss frem som foreldre, som mange andre, skriver hun på Facebook-siden sin.

I forsøk på å komme i kontakt med Kyesha Smith Wood på Facebook, får VG følgende svar på venneforespørselen: Denne personen har nådd grensen for antall venneforespørsler og kan ikke godta flere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder