- 1829 palestinere drept

To millioner hjelpekroner fra Norge

I RUINER: Nesten 900 hus er helt eller i stor grad ødelagt på Gazastripen, ifølge FN-organet OCHA, som også opplyser at 475.000 mennesker er internt fordrevet. Bildet er fra Khuzaa sør i enklaven. Foto:Finbarr O'reilly,Reuters

UNICEF: 392 barn drept på Gazastripen

392 palestinske barn bekreftet døde etter at Israel innledet sin offensiv på Gazastripen den 8. juli, opplyser UNICEF Norge.

Artikkelen er over seks år gammel

Det reelle dødstallet er imidlertid høyere ettersom mange ikke er identifisert ennå og flere ikke er hentet ut av ruinene på grunn av angrep, påpeker UNICEFs kommunikasjonsrådgiver Helene Sandbu Ryeng.

Samtidig har det totale antall palestinere som er drept, økt til 1829, ifølge palestinsk helsepersonell.

64 israelske soldater er drept som følge av kamphandlingene, og tre sivile har blitt drept i palestinske rakettangrep mot Israel.

Mandag anklaget palestinere Israel for å bryte en ensidig humanitær våpenhvile bare 20 minutter etter at våpenhvilen tok sted.

To millioner hjelpekroner

Etter at Israel for fire uker siden startet offensiven mot Gazastripen, er de humanitære behovene i enklaven enorme. Så langt har over 2 millioner kroner kommet inn til norske hjelpeorganisasjoner.

Bakgrunn:Derfor er det krig i Gaza nå

Røde Kors Norge har til nå samlet inn klart mest. Nordmenn har gitt rundt 1,9 millioner kroner til organisasjonens arbeid i området, som blant annet gjøres av frivillige i søsterorganisasjonen Palestinsk Røde Halvmåne.

Over 1800 palestinere er drept og 9320 såret på Gazastripen siden starten på Israels offensiv 8. juli, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Store skader

Nesten 900 hus er helt eller i stor grad ødelagt, ifølge FN-organet OCHA, som også opplyser at 475.000 mennesker er internt fordrevet.

Gaza-krigen:Slik prøver partene å påvirke deg

I tillegg til Røde Kors har også Flyktninghjelpen samlet inn penger til arbeidet i enklaven. Rundt 100.000 kroner har kommet inn, opplyser organisasjonen til NTB.

Care Norge har fått inn 22.000 kroner. I tillegg har Care samlet inn penger fra norsk næringsliv, men organisasjonen har foreløpig ikke oversikt over hvor mye som har kommet inn.

Over 180 000 mennesker har søkt tilflukt i FN-bygninger på Gazastripen for å unnslippe Israels angrep. Ifølge Mazen Naim i Flyktningehjelpen vil det ta år å bygge opp det som er ødelagt i Gaza.

Mer om

 1. Midtøsten

Flere artikler

 1. FN: Ingen trygge steder på Gazastripen

 2. Israel vil trekke bakkestyrkene ut av Gaza

 3. Her begraver de sine barn

 4. Midtøsten-ekspert: Frykter nye angrep om kort tid

 5. FN-topp tror Gaza-konflikten blusser opp igjen

 6. Netanyahu lørdag kveld: - Offensiven fortsetter: Enkelte israelske bakkestyrker trekker seg tilbake fra Gazastripen

Fra andre aviser

 1. Nordmenn har gitt over 2 millioner til Gazastripen

  Fædrelandsvennen
 2. FN: Ingen trygge steder på Gazastripen

  Bergens Tidende
 3. FN: Ingen trygge steder på Gazastripen

  Aftenposten
 4. Gazas innbyggere får et pustehull

  Bergens Tidende
 5. Israel vil trekke bakkestyrkene ut av Gazastripen

  Bergens Tidende
 6. Offensiven mot Gaza fortsetter

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder