LETEAKSJON: Da stjerneregissør Daniel Lind Lagerlöf forsvant oktober 2011, minstenkte politiet at Lagerlöf hadde blitt dratt ut i havet av kraftige bølger. Foto: Aftonbladet
LETEAKSJON: Da stjerneregissør Daniel Lind Lagerlöf forsvant oktober 2011, minstenkte politiet at Lagerlöf hadde blitt dratt ut i havet av kraftige bølger. Foto: Aftonbladet

Savnet stjerneregissør kan ha blitt funnet

UTENRIKS

Levninger etter Beck-regissør Daniel Lind Lagerlöf (42) som forsvant i 2011 kan blitt funnet i samme området forsvinningen fant sted.

  • Oda Marie Midbøe
Publisert: Oppdatert: 23.08.13 22:27

Torsdag fant to dykkere benrester i vannet utenfor Fjällbacka i Sverige.

- Det var ikke særskilt langt borte fra der han forsvant, sier Sune Johansson til Aftonbladet.

- Tyder på at det er fra et menneske

Han gjorde det makabre funnet på bunnen av Fjällbackafjorden da han snorklet sammen med sin datter.

- Vi fant flere ulike skjelettdeler og alt tyder på at det er fra et menneske. Bena hadde ikke ligget i vannet så lenge heller, sier Johansson videre til den svenske avisen.

Den anerkjente regissøren Daniel Lind Lagerlöf forsvant den 6. oktober 2011, under innspillingen av en film basert på en av Camilla Läckbergs bøker.

Lagerlöf har regissert en rekke krimsuksesser som også er kjent her til lands, blant annet «Beck» og «Wallander».
Han har også regissert flere episoder i dramaserien «Skjærgårdsdoktoren».

- Sendt videre til analyse

Politiet bekrefter overfor Aftonbladet at de har vært i området og undersøkt funnet i Fjällbackafjorden.

- Man har funnet ben som man ikke kan utelukke at er humane ben. Derfor har vi sendt funnet videre for analyse, sier kriminalinspektør Magnus Malmeling i Västra Götaland til avisen.

Fordi funnet er gjort i samme område som regissøren forsvant, mener kriminalinspektøren at det er en mulighet for at benrestene stammer fra Lagerlöf.

Gjort makabre funn i området tidligere

Politiet mistenkte etter forsvinningen i 2011 at Lagerlöf ble dratt til havs av bølgene på settet ved Tanumshede i Bohuslän, nær grensen til Norge.

Det er ikke første gang det er gjort makabre funn i nettopp dette området. Kort tid etter Lägerlof forsvant, fant svensk politi levningene av et annet menneske i det samme området.