Her skyter terroristene mot politiet

OBS: Sterke bilder

En ny dramatisk video fra angrepet på Charlie Hebdo viser hvordan terrorbrødrene løsner flere skudd mot politiet.

  • Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Videoen er filmet av et vitne som befinner seg på taket til en av bygningene like i nærheten av redaksjonslokalene til satiremagasinet, i Paris.

I videoen, som nyhetsbyrået Reuters har fått tak i, får vi se hvordan de to svartkledde, maskerte mennene går rolig tilbake til bilen sin, etter å ha skutt og drept flere redaksjonsmedlemmer i Charlie Hebdo. Redaksjonen til det omstridte magasinet satt i redaksjonsmøte da angrepet skjedde.

Samtidig roper en av dem «Vi har hevnet profeten Muhammed» tre ganger, etterfulgt av «Al-Qaida Jemen».

Deretter lader de hvert sitt automatvåpen, setter seg inn i fluktbilen og kjører fra stedet. Personene i videoen har i ettertid vist seg å være brødrene Cherif og Said Kouachi.

Terrorbrødrene kommer imidlertid ikke langt før de blir møtt av en politibil med blålys, og mannen som har dokumentert hendelsen fortsetter å filme i det Cherif og Said trer ut av bilen og løsner flere skudd mot politibilen.

Politiet rygger instinktivt raskt unna, før de stopper ca. 200 meter lenger opp i den smale gaten. Terroristene setter seg inn i bilen igjen, og begynner å kjøre mot politiet i stor fart, mens en av brødrene tilsynelatende henger ut av vinduet på bilen og skyter mot politiet.

Politibetjentene som satt i bilen skal ikke ha blitt skadet, men politibilen ble truffet av flere skudd.

Politimannen Ahmed Merabet (42), som tilfeldigvis patruljerte i området, ble skutt og drept på kloss hold av terrorbrødrene, like utenfor redaksjonslokalene til Charlie Hebdo.

LES OGSÅ: Dette skjedde i Paris time for time

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder