OPPFORDRER TIL ANGREP: Al Qaida-leder Ayman al-Zawahri talte til sine tilhengere dagen etter tolvårsmarkeringen etter 11. september. Foto: AP/ NTB Scanpix

Al-Qaida med nye trusler mot USA

Al Qaida-leder Ayman al-Zawahri vil få USA til å «blø økonomisk».

Monica Bring Estensen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I et nytt lydopptak, som ble publisert dagen etter tolvårsmarkeringen av 11. september, kommer det frem at Al Qaida leder Ayman al- Zawahri vil få USA til å «blø økonomisk», skriver Reuters.

Ifølge CNN oppfordret han sine følgere til å «slå hardt til, selv om det kan kreve flere år med tålmodighet».

Videre oppfordrer al-Zawahri til angrep på innsiden i USA som vil få en dramatisk økonomisk konsekvens for landet, ved at det vil utløse et massivt pengebruk på sikkerhet.

Ifølge Reuters skal han også ha oppfordret muslimer til å nekte å kjøpe varer fra USA og dets allierte, da slik handel fører til at det amerikanske militæret vil ha økonomisk mulighet til å være i muslimske land.

Stengte ambassader

I august skal USA ha plukket opp en samtale hvor al-Qaida-leder Ayman al-Zawahri beordret lederen av gruppens jemenittiske fløy til å utføre et angrep, skriver NTB.

Samtalene som ble snappet opp mellom Zawahri i al-Qaida i Pakistan og lederen for al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP), Nasser al-Wuhayshi, avslørte noen av de mest alvorlige terrorplanene mot amerikanske interesser siden angrepene 11. september 2011, ifølge amerikanske etterretningsagenter og politikere.

22 amerikanske ambassader og utenriksstasjoner over hele Midtøsten og Nord-Afrika ble i begynnelsen av august stengt som følge av stadige trusler fra terrorgruppen.

Tok over for bin Laden

Ayman al-Zawahiri fra Egypt ble ny al-Qaida-leder i 2011.
Frem til Osama bin Ladens død var den egyptiske legen Ayman al-Zawahiri (59) nestleder i terrornettverket.

I en uttalelse i forbindelse med den nye lederen lovet også al-Qaida å videreføre kampen helt til «vestlige styrker trekker seg ut fra islams land».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder