KREVER ERSTATNING: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn saksøker stuepiken som i fjor anmeldte ham for voldtekt i New York. Foto: Reuters / NTB scanpix

Strauss-Kahn saksøker stuepike

Dominique Strauss-Kahn saksøker stuepiken som i fjor anmeldte han for voldtekt på et hotell i New York og krever 1 million dollar i erstatning for tort og svie.

Artikkelen er over syv år gammel

Den franske politikeren måtte slutte som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) som følge av voldtektsanmeldelsen.

Strauss-Kahn var tidligere både handels- og finansminister i Frankrike, og han ble av mange sett på som en Sosialistpartiets fremste presidentkandidat.

I mai 2011 ble han pågrepet av amerikansk politi og siktet for seksuelle overgrep mot en stuepike ved et hotell i New York. Saken mot ham ble senere henlagt.

Nå slår 62-åringen tilbake mot stuepiken, som han anklager for å ha framsatt «ondsinnede og falske anklager» mot ham. Erstatningskravet lyder på 1 million dollar, nærmere 6 millioner kroner.

Strauss-Kahn er også i hardt vær i hjemlandet. Den profilerte journalisten Tristane Banon anmeldte ham i fjor sommer for et voldtektsforsøk, men saken ble henlagt som foreldet da hendelsen angivelig fant sted i 2003.

Tidligere i år ble det avslørt at han hadde deltatt i en rekke sexorgier med prostituerte i den franske byen Lille. Selv hevder han at han ikke visste at det var snakk om prostituerte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder