FULL FYR: En av de pågrepne legene skal ha vært mannen som forsøkte å kjøre den brennende bilen inn i terminalen ved flyplassen i Glasgow lørdag. Foto: EPA

Far til terrormistenkt: - Min sønn er ikke i stand til slike handlinger

(VG Nett) Ifølge faren til den jordanske doktoren som er arrestert, mistenkt for å stå bak bilbombene i Storbritannia, er sønnen hans uskyldig.

Mona Bristøl
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Tjenestemenn i Jordan opplyser at en av de mistenkte som er arrestert for å stå bak bilbombene i Storbritannia er en jordansk doktor.

Ifølge tjenestemennene er den 26 år gamle jordanske doktoren Mohammed Jamil Abdelkader Asha av palestinsk opprinnelse, men han har jordansk pass.

Han ble pågrepet sammen med sin 27 år gamle kone på M6-motorveien i Cheshire nord i England i en dramatisk politioperasjon lørdag kveld, melder BBC. Sammen ble de fraktet til Paddington politistasjon i London for avhør.

Les også:Sykehusleger tatt for terroraksjonene

TERRORMISTENKT: Den 26 år gamle legen Mohammed Asha er arrestert mistenkt for å stå bak terrorangrepet mot flyplassen i Glasgow. Foto: AP

En av de pågrepne legene skal ifølge Daily Mail ha vært mannen som forsøkte å kjøre den brennende bilen inn i terminalen ved flyplassen i Glasgow lørdag.

Bedt kongen om hjelp

Ashas far, Jamil Abdelkader Asha, sier til nyhetsbyrået AFP at han ikke er blitt informert om sønnens arrestasjon, men at han har hørt om det gjennom media.

- Min sønn er ikke i stand til slike handlinger, sier faren.

Han har bedt Jordans kong Abdullah II om å ta saken opp med britiske myndigheter.

- Ikke alle arabere er terrorister, sier han.

- Bare tull

Ashas bror Ahmed, som bor i Jordan, har fortalt til nyhetsbyrået AP at også han har hørt om brorens arrestasjon i media.

Han sier at broren verken er en muslimsk ekstremist eller fantatiker.

- Jeg kan ikke tro det. Det er bare tull, han har ingen terrorforbindelser, sier Ahmed til AP.

Asha skal ha jobbet på sykehuset North Staffordshire nær byen Newcastle-under-Lyme, hvor politiet søndag gjennomsøkte et hus.

Kontaktet utleiefirma

Gardiner, talsmann for utleiebyrået Let-it house i Glasgow, forteller til AP at politiet kontaktet selskapet hans lørdag ettermiddag, bare minutter før angrepet på flyplassen.

- Et kort ble puttet i dørsprekken til en av mine kolleger, med beskjed om å kontakte dem, sier han.

Kollegaen, skal ifølge Gardiner ha funnet beskjeden ti minutter før flyplassangrepet.

- Et par timer senere kom politiet tilbake til oss med et navn, og vi fant personen i vårt register. Politiet ville vite hvorfor vi hadde ringt et konkret telefonnummer, sier Gardiner.

Sett med stetoskop

Gardiner forteller at en av de terrormistenkte hadde en seksmåneders leiekontrakt på et hus i Houston, en liten bydel i Glasgow.

Den mistenkte mannen skal ha blitt sett med et stetoskop rundt halsen og skal ha jobbet som lege ved Royal Alexandra Hospital i utkanten av Glasgow.

En kontrollert eksplosjon ble søndag gjennomført på en bil som var forlatt utenfor sykehuset. Politiet sa at det var i sammenheng med angrepet på flyplassen.

Til sammen sju personer sitter mandag i varetekt, mistenkt for å stå bak det mislykkede angrepet i London og angrepet mot flyplassen i Glasgow.

Antiterrorsamarbeid

EU burde øke samarbeidet i kampen mot terrortrusler, sier EU-kommisjonens president José Manuel Barroso.

- De seneste angrepene i London og Glasgow, som heldigvis mislyktes, har vist behovet for at vi jobber sammen og fullfører vår agenda i kampen mot terror, sa Barroso på en pressekonferanse mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder