HAR NOE Å SKJULE: Maria Litvinenko mener Putin har noe å skjule dersom han ikke bistår i etterforskningen av drapet på mannen hennes. Foto: Nina Eirin Rangøy

Litvinenkos enke: - Putin skjuler noe

(VG Nett) Enken til drepte Alexander Litvinenko har kommet med en innstendig bønn til Vladimir Putin om å bringe hennes manns drapsmenn for retten.

  • Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Hvis ikke Putin bistår britiske etterforskere i jakten på Litvinenkos drapsmenn, går Maria Litvinenko utfra at presidenten «har noe å skjule». Det skriver hun i et brev til Putin, ifølge den engelske avisen Daily Mail.

I brevet heter det: «Jeg må finne ut hvem som drepte Sasha. Jeg ber deg om at du beordrer dine menn til å hjelpe til å bringe morderne for retten. Jeg har aldri sagt at du var ansvarlig (for drapet). Jeg sa at hvis du ikke gjør alt du kan for å hjelpe til med å avsløre gjerningsmennene bak denne forferdelige forbrytelsen, kan jeg bare gå ut fra at du har noe å skjule.»

Fru Litvinenko, som kalte mannen sin for «Sasha», er under politibeskyttelse på et hemmelig sted.

SE VGTV HER:Litvinenkos kone forgiftet

Aleksander Litvinenko døde på et sykehus i London 23. november i fjor, etter at han ble forgiftet av polonoium 210, en radioaktiv gift. Han døde tre uker etter han hadde flere møter med forskjellige russere i London.

Venner av Litvinenko har hevdet at britisk politi vet hvem Litvinenkos drapsmann er, og at han ble sendt av Kreml.

Britisk politi har klaget på dårlig samarbeid fra Russisk side da de var i Moskva i desember. Etterforskningen i saken er nå avsluttet, og britisk politi kunne onsdag overrekke alle bevisene til påtalemyndighetene.

Les også

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder