Lastebilsjåføren: Forsøkte å stanse lastebilen - ble nesten overkjørt

Lastebilsjåføren tilknyttet bryggerifirmaet Spendrups forsøkte å stanse den maskerte mannen som stakk av med lastebilen, ifølge firmaet.

Artikkelen er over tre år gammel

Kommunikasjonsdirektør i bryggerifirmaet Spendrups, Mårten Lyth, bekrefter overfor VG at lastebilen som braste inn i en folkemengde i Stockholm, tilhører firmaet deres.

Han sier til VG at sjåføren lastet av produkter i en garasje da noen kjørte unna med bilen. De har vært i kontakt med sjåføren over telefon.

– Han sier han så en maskert person hoppe inn i bilen. Da forsøkte han å stoppe bilen ved å stille seg i veien, men ble da så vidt kjørt på, men klarte å komme seg til siden, sier Lyth.

Lastebilsjåføren ble ikke fysisk skadet etter sammenstøtet, ifølge ham.

– Han så deretter lastebilen kjøre ned mot Drottninggaten, og prøvde å løpe etter for å varsle folk. Det rakk han ikke, men han ringte politiet. Han er naturlig nok sjokkert, sier Lyth.

SISTE NYTT: Følg hendelsen i nyhetsdøgnet eller på VGTV.

– Utrolig lei oss

Pressesjef Rose-Marie Hertzman i Spendrups sier de tror lastebilen ble stjålet like før angrepet skjedde.

– Vi er selvsagt utrolig lei oss for de som er skadet og drept i dette fryktelige angrepet, sier hun.

Flere svenske medier har meldt at sjåføren av lastebilen leverte varer til Caliente på Adolf Fredriks Kyrkogata, en tverrgate til Drottninggaten, da den ble stjålet.

Angrepet skjedde rundt klokken 15, og var rettet mot en folkemengde i en gåtegate i Stockholm. Minst to personer skal være drept.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder