BER PUBLIKUM OM HJELP: Politiet i Manchester etterlyser vitner som har observert denne hvite bilen, eller noen bærende på denne duffelbaggen. Foto: Greater Manchester Police

Tror Manchester-terroristen lagret bombedeler i denne bilen

Politiet i Manchester har funnet betydelig bevismateriale
inne i en bil som knyttes til selvmordsbomberen Salman Abedi.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I mai drepte Abedi 22 tilfeldige konsertgjengere i en selvmordsaksjon på Manchester Arena, rett etter en konsert med popartisten Ariana Grande.

Siden den gang har det pågått en intens etterforskning for å finne ut hvordan han gjennomførte angrepet, og om han hadde støtte.

Familien skal ha vært bekymret: Dette vet vi om Abedi

Tirsdag slapp politiet to bilder av en bil de knytter til Abedi. De mener han oppsøkte bilen flere ganger mellom den 18. mai og helt frem til angrepet. Politiet tror han oppbevarte deler og utstyr og deler til den dødelige bomben i den hvite Nissan Micraen.

I tillegg har de også sendt ut bilder av en rød og svart duffelbag med logoen til det amerikanske fotballaget San Francisco 49ers.

3395 er drept siden 1970: Slik har terroren rammet Storbritannia (VG+)

Saken fortsetter under videoen

Ber om hjelp

– Etterforskningen har avdekket betydelig bevismateriale på innsiden av bilen. Nå trenger vi all informasjon du kan tenkes å ha om denne baggen. Har du sett noen i Rusholme med denne baggen, eller gjenkjenner du den fra bildet? spør etterforskningsleder Russ Jackson i en pressemelding.

Politiet ønsker også så mye informasjon om bilen som mulig. Et tidsrom på tre dager er særlig interessant.

Les mer: Dette er de drepte etter terroren

Bilen ble nemlig kjøpt av en tidligere eier den 13. april, en drøy måned før terrorangrepet og to dager før Abedi forlot landet.

– Det er vitalt at vi får forståelse for hva som skjedde med denne bilen disse få dagene mellom den 13. og den 15. april, sier Jackson.

Politiet i Manchester: Bombemannen kjøpte ingrediensene selv

Evakuerte området rundt bilen

Den hvite Micraen ble funnet og beslaglagt av politiet i Rusholme i Manchester sentrum, fredag forrige uke. Da evakuerte de området rundt bilen med hundre meters radius før tekniske etterforskere rykket inn.

Tirsdagens pressemelding beskriver etterforskningen som framgangsrik, men politiet innrømmer det fremdeles er mange ubesvarte spørsmål som gjenstår.

Etterretningskilde: Salman Abedi fikk trolig terrortrening av IS i Syria

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder