EVAKUERES: Gjester ved hotellet Premier Inn Bankside Hotel ble evakuert og samlet på Upper Thames Street etter terrorangrepet i sentrale London lørdag kveld. Norske forsikringsselskaper dekker både tidlig hjemreise og avbestilling av planlagt reise til London de nærmeste dagene.
EVAKUERES: Gjester ved hotellet Premier Inn Bankside Hotel ble evakuert og samlet på Upper Thames Street etter terrorangrepet i sentrale London lørdag kveld. Norske forsikringsselskaper dekker både tidlig hjemreise og avbestilling av planlagt reise til London de nærmeste dagene. Foto: Yui Mok AP

Forsikringsselskaper dekker hjemreise for nordmenn i London

UTENRIKS

Flere forsikringsselskaper opplyser at de vil dekke både avbestilling av London-tur denne uka og kostnadene for hjemreise fra London etter terrorangrepet.

  • NTB
Publisert:

– Vi erstatter evakuering for de kunder som befinner seg i London og ønsker å reise hjem, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Han sier forsikringsselskapet erstatter avbestilling for dem som skal reise til London med avreise til og med 9. juni. Selskapet erstatter også kostnader ved endringer i reiseplaner.

Les også: Rett før han ble skutt, forsøkte terroristen å trenge seg inn til norske Linn og kjæresten

– Det kan være tilfeller der kunder på grunn av avsperringer av veier og tunnelbane ikke har kommet seg til flyplassen og derfor behøver en ekstra natt i London, sier Rysstad.

Bakgrunn: Dette vet vi om terrorangrepet i London

Frykt

Gjensidige tilbyr også psykologisk krisehjelp for dem som har vært i nærheten av angrepene eller som har vært direkte berørt.

Også If og Europeiske Reiseforsikring dekker tidlig hjemreise og avbestilling av planlagt London-reise for sine kunder. Avbestilling gjelder fram til og med midnatt natt til 9. juni.

Les også: Trump krever «muslimforbud» etter London-terror

– Vi går med dette utover våre vilkår, som i utgangspunktet ikke dekker avbestilling på grunn av frykt. Men vi har forståelse for at noen ikke ønsker å reise til London den nærmeste tiden når situasjonen er så usikker og uavklart. Mellomlandinger på Londons flyplasser omfattes ikke av denne endringen, opplyser informasjonsdirektør Jon Berge i If og Europeiske Reiseforsikring.

Fotograf: Her er terroristen skutt av politiet

Aktsomhet

Også Frende Forsikring opplyser at deres reiseforsikring dekker evakuering og tidligere hjemreise, samt avbestilling av reiser til London. Frende dekker avbestilling av reiser til London til og med 11. juni.

Les også: Borgermesteren i London: – Jeg er forferdet og rasende

Alle forsikringsselskapene oppfordrer nordmenn i London til å vise spesiell aktsomhet i dagene framover og følge politiet og myndighetenes anvisninger.

Europeiske Reiseforsikring samarbeider for øvrig med Sjømannskirken i London, som vil være åpen som vanlig. Alle som har behov for bistand kan ta kontakt med eller oppsøke Sjømannskirken.

Her kan du lese mer om