DREPT: Flere er rapportert drept og skadet etter skyteepisode i Maryland. Foto: AP

Kvinne (26) skjøt og drepte tre i Maryland

Tre personer er drept etter en skyteepisode i Maryland i USA. Den mistenkte skytteren døde selv av skuddskader på sykehuset.

Artikkelen er over ett år gammel

Sheriff Jeffrey R. Gahler i Harford County, uttaler til NBC Washington at skytingen skjedde ved Spesutia Road og Perryman Road, i tettstedet Perryman. Området ligger like ved en kirke og en næringspark.

Under en pressekonferanse torsdag opplyser sheriffen at tre personer er omkommet etter hendelsen.

En 26 år gammel kvinne som er mistenkt gjerningsperson i saken - døde av skuddskader på sykehuset. Ifølge politiet skal hun ha skutt seg selv.

Torsdag gikk sherrifskontoret ut med navnet på den mistenkte skyttere. Kvinnen heter Snochia Moseley og kommer fra Baltimore.

Ytterligere syv personer er skadet etter skytingen.

Politiet opplyser under pressekonferansen at de ikke har avfyrt noen skudd under aksjonen mot skytteren.

Den mistenkte kvinnen var ansatt på senteret skytingen begynte, og skal ha møtt opp til jobb som vanlig. Politiet kjenner foreløpig ikke motivet for hendelsen.

Av hensyn til pårørende ønsker ikke politiet å gå ut med navn på noen av de omkomne, ettersom familie foreløpig ikke er varslet.

Kvinnen skal ha brukt et håndvåpen under skytingen.

Hendelsen skal ha funnet sted ved et distribusjonssenter tilknyttet butikkjeden Rite Aid.

Ifølge Reuters skal kvinnen som åpnet ild ha vært midlertidig ansatt ved senteret.

I VARETEKT: Den antatte gjerningsmannen skal ifølge politiet ligge kritisk skadet på sykehuset. Bildet er tatt fra politiaksjonen i dag. Foto: SCOTT SERIO / EPA

Politiet skal ha ankommet stedet der skytingen fant sted klokken 09.09 lokal tid. FBI, DEA og flere andre politienheter var på plass for å bistå det lokale politiet i forbindelse med skyteepisoden.

– Vi følger den forferdelige skytingen i Aberdeen. Våre bønner er med alle de berørte, inkludert de første på stedet, skriver Marylands guvernør, Larry Hogan, på Twitter.

En doktor ved Johns Hopkins Bayview Medical Center, uttalte til CBS News at de hadde mottatt fire pasienter med skuddskader torsdag. Kirurgiske inngrep ble utført på noen av pasientene.

SKYTING: Det var rundt klokken 09 i dag at politiet rykket ut til en skyteepisode i Maryland. Foto: Jose Luis Magana / TT NYHETSBYRÅN

Et vitne beskrev åstedet overfor WBAL-TV.

– Vi var om lag to kvartaler unna da området ble fullstendig bombardert med 20 til 30 politimenn. Så kom ambulansene og alt startet å renne inn. På det tidspunktet blokkerte de oss, og vi prøvde å snu. De sa at det er en aktiv skytter, sier han til kanalen.

– Vi visste ikke hva vi skulle gjøre. De kom i grupper på ti. Jeg tuller ikke. Og de fikk folk av veien. Det var til og med en kollisjonsulykke rett foran oss ved trafikklyset, fortsetter han.

Ifølge CBS Baltimore var flere skoler og bedrifter i området stengt som følger av hendelsen.

DREPT: Tre personer skal være drept, melder AP. Foto: Jerry Jackson, AP

Episoden skjedde mindre enn 24 timer etter to urelaterte skyteepisoder i andre deler av USA. Den ene skytepisoden skjedde i Wisconsin, der flere personer ble skadet. Vedkommende ble pågrepet kort tid etter, og ble senere onsdag erklært død. Den andre hendelsen skjedde i delstaten Pennsylvania.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder