Sergej Skripal utenfor livsfare

Tilstanden er ikke lenger kritisk for Sergej Skripal, den russiske eksspionen som ble utsatt for nervegiften Novitsjok.

  • johan.falnes@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Han responderer godt på behandlingen, blir raskt bedre og er ikke lenger i kritisk tilstand, sier medisinsk direktør Christine Blanshard ved lokalsykehuset i Salisbury.

Sergej Skripal og hans datter Julia ble funnet bevisstløse på en benk i den engelske byen søndag 4. mars. Det ble senere fastslått at de var forgiftet med nervegiften Novitsjok.

Den britiske regjeringen mener det ikke fins noen annen troverdig forklaring enn at Russland står bak giftangrepet. Russland nekter for å ha hatt noe med angrepet å gjøre.

Tilstanden til Sergej Skripals datter, Julia Skripal, beskrives nå som stabil.

les også

Russland: – De leker med ilden og kommer til å angre

– Som hun selv sier, blir hun sterkere for hver dag, og hun kan se fram til den dagen hun er frisk nok til å forlate sykehuset, sier Blanshard.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UTENFOR FARE: Sergej Skripals datter Julia. Foto: Reuters

Skripal-slektning nektet visum

Viktoria Skripal, niesen til den forgiftede russiske eksspionen Sergej Skripal, har blitt nektet et reisevisum hun trenger for å besøke Storbritannia.

les også

Anklagene hagler mellom Russland og Storbritannia

Hun uttalte onsdag til statlig russisk TV at hun hadde søkt om visum for å reise til Storbritannia, der hun ville besøke onkelen Sergej Skripal og kusinen Julia, men at hun foreløpig ikke hadde fått svar.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Personell i beskyttelsesdrakter gjør undersøkelser på stedet der den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia ble funnet bevisstløse i den engelske byen Salisbury. Foto: AP / NTB scanpix

– Skulle hente kusinen

Fredag kom svaret fra britene.

les også

Kusinen på russisk TV: Forgiftet eksspion har det bra

– Vi har avvist en søknad om besøksvisum fra Viktoria Skripal ettersom søknaden hennes ikke var i tråd med innvandringsreglene, heter det i en uttalelse fra det britiske innenriksdepartementet.

I intervjuet med statlig russisk TV onsdag uttalte Viktoria at målet med reisen til Storbritannia var å ta med seg Julia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder