Minst 257 mistet livet i algerisk flystyrt

Minst 257 mennesker mistet livet da et militært transportfly styrtet nær en militærbase i Boufarik i Algerie onsdag, opplyser algeriske myndigheter.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge det algeriske forsvarsdepartementet er 247 passasjerer og 10 medlemmer av besetningen bekreftet omkommet. De fleste omkomne er soldater og deres familiemedlemmer.

Ifølge BBC skal 26 av de omkomne være medlemmer av Polisario Front som, med støtte fra algeriske styrker, kjemper for å frigjøre Vest-Sahara fra Marokko .

– Noen har overlevd

En talsmann for sivilforsvaret opplyser til AP at noen har overlevd styrten, men han sier ikke hvor mange det er snakk om.

Flyet, et russiskprodusert transportfly av typen Iljushin Il-76, styrtet like etter avgang fra militærflyplassen ved byen Boufarik, omkring 30 kilometer sørvest for hovedstaden Alger, onsdag formiddag.

Bilder fra ulykkesstedet viser brennende vrakdeler fra flyet mens svart røyk stiger opp. Mer enn 300 redningsarbeidere jobber på stedet.

Flyet var på vei til Bechar lenger sør i landet.

Årsaken til flystyrten er ikke kjent, og myndighetene i landet er i gang med etterforskning.

For fire år siden styrtet et fly som fraktet militært personell og deres familier i Algerie. Da omkom 77 personer, mens én ble funnet i live.

Og i 2003 styrtet et Herkules-fly i et boligområde i Boufarik. 17 mennesker mistet livet i ulykken, deriblant de fem som var om bord i flyet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder