GJENTOK BUDSKAP: På en pressekonferanse torsdag gjentok gjentok Russlands utenriksminister Sergej Lavrov at alle landene som har utvist russiske diplomater, vil få det samme antallet av sine egne diplomater utvist fra Russland.
GJENTOK BUDSKAP: På en pressekonferanse torsdag gjentok gjentok Russlands utenriksminister Sergej Lavrov at alle landene som har utvist russiske diplomater, vil få det samme antallet av sine egne diplomater utvist fra Russland. Foto: Alexander Zemlianichenko / TT / NTB Scanpix

Russland utviser 60 amerikanske diplomater

UTENRIKS

Enn så lenge har Utenriksdepartementet ikke hørt noe fra russiske myndigheter.

Publisert:

– Vi kommer ikke til å kommentere saken før vi eventuelt får en offisiell henvendelse, sier pressevakt Siri Svendsen i Utenriksdepartementet til VG.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov opplyste på en pressekonferanse torsdag at 60 amerikanske diplomater utvises fra landet.

I tillegg stenges det amerikanske konsulatet i St. Petersburg.

Reaksjonen kommer etter at USA mandag utviste 60 russiske diplomater og stengte det russiske konsulatet i Seattle.

Den diplomatiske krisen begynte da Storbritannia tidligere denne måneden besluttet å utvise 23 russiske diplomater som respons på giftangrepet i Salisbury.

Lavrov: – Uakseptable handlinger

Siden har rundt 20 land, deriblant Norge, sluttet seg til britenes taktikk. Mandag fikk én russisk diplomat beskjed om å forlate ambassaden i Oslo.

Russland, som nekter for å ha hatt noe med Salisbury-attentatet å gjøre, har tidligere gjort det klart at utvisningene vil bli besvart. På pressekonferansen torsdag gjentok Lavrov russernes budskap.

– Vi besvarer fullstendig uakseptable handlinger som rettes mot oss under veldig sterkt press fra USA og Storbritannia i forbindelse med den såkalte Skripal-saken, sa den russiske utenriksministeren.

Gjentok budskap

Som tidligere varslet gjentok Lavrov også at alle landene som har utvist russiske diplomater, vil få det samme antallet av sine egne diplomater utvist fra Russland.

Selv om russiske myndigheter ennå ikke har kontaktet Utenriksdepartementet, ytret den russiske ambassaden i Oslo misnøye allerede mandag.

«Denne slags fiendtlige handlinger er ikke heldig for det gjensidige samarbeidet mellom landene, og den vil få konsekvenser», skrev ambassaden på sin Facebook -side.

Her kan du lese mer om