ÅSTED: Det var på denne parkeringsplassen at skyteepisoden fant sted. Foto: Snezana Krstic

Nordmann skutt i Serbia første nyttårsdag - døde av skadene

Nesten ti dager etter at han ble skutt i hodet under en nyttårsfeiring i Beograd, har nordmannen dødd av skadene han ble påført.

Flere serbiske medier meldte onsdag at nordmannen som ble skutt i hodet i forbindelse med en nyttårsfeiring, døde av skuddskaden han ble påført.

Forholdet bekreftes torsdag av norsk UD.

– Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger har avgått ved døden i Beograd, Serbia. Utenrikstjenesten yter bistand i samsvar med fast praksis for bistand i forbindelse med dødsfall av norske borgere i utlandet, sier Ingrid Kvammen Ekker, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, til VG.

Det dødelige skuddet ble utløst utenfor en restaurant i Beograd ved 7-tiden om morgenen 1. januar.

En kvinne i 20-årene, som befant seg på samme sted, ble også skadet i hendelsen. Etter at skuddet var løsnet mot nordmannen, ble hun tatt med i en bil av den antatte gjerningsmannen.

Det ble iverksatt en storstilt politiaksjon.

Etter flere timer ble kvinnen kastet ut av bilen og hun oppsøkte selv hjelp for sine lettere skader, ifølge innenriksdepartementet.

Serbiske myndigheter skrev i en pressemelding 2. januar at de har pågrepet en mann i 20-årene, som de mener løsnet skudd mot nordmannen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder