FUNNET: Jayme Closs har vært savnet helt siden foreldrene hennes ble funnet skutt og drept i oktober i fjor. Nå har hun kommet til rette. Foto: AP

Savnet 13-åring funnet i live

Jayme Closs (13) forsvant sporløst da foreldrene hennes ble skutt og drept i sitt Wisconsin-hjem i oktober i fjor. Torsdag, tre måneder senere, er hun funnet i live.

Torsdag ettermiddag lokal tid ble Closs funnet i byen Gordon i Wisconsin, 100 kilometer fra hjembyen der hun sist ble observert, sier det lokale politiet ifølge CNN.

Det var en forbipasserende på tur med hunden som oppdaget jenta, skriver lokalavisen Minneapolis Star Tribune. Jenta var tynn, med flokete hår og kledd i skitne klær og for store sko. Den forbipasserende tok Closs med til en nabo, der hun oppholdt seg mens politiet ble tilkalt.

Naboene, Kristin og Peter Kasinskas, forteller til avisen at jenta avslo mat og vann, og at hun ikke visste hvor hun befant seg.

– Jeg tror fortsatt jeg drømmer. Det var som å se et spøkelse, sier Peter Kasinskas til avisen.

les også

Jayme (13) er sporløst forsvunnet: Nye opplysninger om mystisk 911-samtale

En person med status som mistenkt ble pågrepet bare 10 minutter etter at jenta ble funnet. Ifølge Minneapolis Star Tribune er det snakk om en mann på 21 år. Politiet skal også ha stengt av en hytte i nærheten av stedet der jenta ble funnet.

Så langt har ikke politiet uttalt seg i detalj om den mistenkte, og hva Jamie skal ha blitt utsatt for.

– Vi ønsker å rette spesielt takk til familien for deres støtte og tålmodighet mens saken har pågått. Vi lovte å bringe Jayme hjem, og i kveld får vi holde det løftet, sier politiet i en uttalelse.

En pressekonferanse er satt til fredag klokken 17, norsk tid.

Savnet i tre måneder

Familien ble varslet i 19.30-tiden torsdag, lokal tid. Foreløpig er det få detaljer om saken, men Jayme skal befinne seg på et sykehus.

– Vi er lykkelige over at alle fortsatte å be, og ikke ga opp håpet. Huset vårt er fylt av gledestårer i kveld, sier Jaymes tante, Jennifer Smith, til ABC News.

13-åringen har vært savnet siden oktober, da foreldrene Denise (46) og James Closs (56) ble funnet skutt og drept i deres hjem i småbyen Barron i Wisconsin natt til 15. oktober i fjor.

Lenge så det ut til at dobbeltdrapssaken skulle stå uoppklart, og politiet sto nærmest uten spor etter hva som hadde tilstøtt Jayme og foreldrene hennes.

les også

Grov mishandlingssak ryster Sverige: Skal ha forsøkt å trykke død kråke ned i munnen på kvinne

Siste livstegn fra Closs-hjemmet var en mystisk nødsamtale ved 01-tiden der operatøren som tok imot 911-anropet skal ha hørt roping i bakgrunnen, men ingen snakket direkte inn i telefonen. Samtalen kom fra mobiltelefonen fra Denise.

Da en politipatrulje ankom huset fire minutter senere, ble de møtt av et grufullt syn: Døren var sparket inn, og ekteparet var skutt og drept. Den 13 år gamle datteren var sporløst forsvunnet. Politiet har vært klare på at de mener at Jayme var i huset under drapene, og at hun var bortført, men i live.

Tusenvis av frivillige bidro i letingen i flere måneder, og FBI tilbød en dusør på 25.000 dollar, eller rundt 200.000 kroner, for informasjon som kunne lede til at Jayme ble funnet. Området rundt huset ble i tillegg undersøkt av både drone og infrarødt kamera.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder