ÅSTED: Great Mills High School ligger i Maryland, omtrent ni mil fra hovedstaden Washington DC. Foto: MARK WILSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

To skadet etter ny skoleskyting i USA - gjerningsmannen drept

WASHINGTON, D.C. (VG) Tirsdag morgen var det nok en skoleskyting i USA. To elever ble skadet og gjerningsmannen drept av en sikkerhetsvakt i hendelsen i Maryland.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Sheriff Tim Cameron ved St. Mary's County opplyser på en pressekonferanse at gjerningsmannen døde på sykehus. En sikkerhetsvakt ved skolen skal ha skutt ett enkelt skudd mot ham. Omtrent samtidig avfyrte gjerningsmannen selv skudd, ifølge Cameron.

Gjerningsmannen er identifisert som 17 år gamle Austin Wyatt Rollins. Han var elev ved skolen.

– Sikkerhetsvakten, som var utplassert inne på skolen, ble varslet om hendelsen og at skudd var avløst. Han oppsøkte gjerningsmannen og opprettet kontakt med ham. Da ble det løsnet skudd fra begge sider, sa Cameron under en pressekonferanse. Sikkerhetsvakten ble ikke skadd i hendelsen.

De to elevene som ble skadd, var en 14 år gammel gutt og en 16 år gammel jente. Guttens tilstand beskrives som god, mens jenta, som kom inn med kritiske skader, betegnes som stabil, skriver Reuters.

– Det er ingen tvil om at situasjonen ville har vært verre om ikke sikkerhetsvakten hadde grepet inn, mener sheriffen.

Skytingen skjedde i en gang i forbindelse med dagens første time, klokken åtte om morgenen lokal tid, på Great Mills High School.

Hendelsen blir nå etterforsket av lokalt politi sammen og FBI. Motivet er så langt ukjent, og det er uklart om gjerningsmannen og ofrene kjente hverandre.

les også

Florida sier ja til ny våpenlov

Gikk rykter om flere skadde

Skolen ligger i Maryland, drøye 100 kilometer fra hovedstaden Washington, D.C. Det er rundt 1600 elever på skolen.

– Jeg vet ikke så veldig mye om hva som har skjedd, men vi har hørt rykter om at syv personer er skadet. Politiet går nå gjennom skolen for å sikre at det er trygt, sa Jonathan Freese, som selv er elev ved skolen, på telefon til CNN mens han fremdeles var inne i skolebygningen.

les også

Florida-massakren: Her er elevene tilbake på åstedet

Det faktiske antallet skadde viste seg heldigvis å være lavere.

Skolen ble umiddelbart satt under såkalt «lockdown», og elever ble evakuert så snart politiet hadde kontroll på situasjonen, ifølge lokalavisen Baltimore Sun.

I en twittermelding fra sheriffen ble foreldre bedt om ikke å oppsøke skolen, men dra til en skole i nærheten istedenfor, der de kunne få informasjon og hente barna sine.

les også

17 drept i skoleskyting i Florida: Lurte elevene ut med brannalarmen

Skoleskyting nr. 16 i år

Hendelsen skjedde kun en drøy måned etter at Nikolas Cruz åpnet ild på en videregående skole i Florida. Det har skapt en bølge av debatter om våpenkontroll i statene.

Skytingen ved Great Mills High School i Maryland tirsdag skal være den 16. skytingen på en skole i USA så langt i 2018.

Til helgen er det ventet en massiv demonstrasjon i USAs hovedstad, samt en rekke andre byer, som er ment å legge press på amerikanske politikere for strengere våpenlover.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder