AKTIV ETTERFORSKNING: Utenriksminister Mike Pompeo, her i Budapest mandag. Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Pompeo: Gransker fortsatt Khashoggi-drapet

USA gransker fortsatt drapet på den saudiarabiske regimekritikeren Jamal Khashoggi, framholder den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo, ifølge Reuters.

  • Hanad.Ali@ntb.no

– USA dekker ikke over et drap, sa Pompeo under et besøk i Ungarn mandag, skriver nyhetsbyrået. Utenriksministeren tilføyer at USA jobber videre for å stille alle som sto bak drapet til ansvar.

les også

Avis: Saudi-kronprins ville bruke «en kule» mot Khashoggi et år før drapet

Khashoggi ble drept inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober, for deretter å bli partert. Levningene er ikke funnet.

En gruppe saudiarabiske tjenestemenn er pekt ut som de ansvarlige, men mange mener drapet ble bestilt av kronprins Mohammed bin Salman selv. Saudi-Arabia benekter dette. President Donald Trump, som har framholdt at handelsrelasjonene mellom USA og Saudi-Arabia er viktige, har nektet å stille bin Salman til ansvar.

les også

Saudiarabiske Rahaf (18) har landet i Canada

Trump ignorerte Kongressens frist fredag om å slå fast hvem som beordret drapet på Khashoggi i Saudi-Arabias konsulat, etter at Senatet 10. oktober viste til amerikansk menneskerettslov og ga presidenten 120 dager på seg til å fordele skyld og straff.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder