Pro-palestinske demonstranter protesterer søndag 17. desember mot president Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Foto: AFP / Ilyas Akengin.

Funksjonshemmet Gaza-mann drept av israelske styrker

Mannen skal ha vært én av fire som ble drept under fredagens demonstrasjoner mot Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Tusener av palestinere har demonstrert på Vestbredden og på Gaza-stripen denne helgen som følge av USAs president Donald Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Lørdag ble det arrangert en marsj gjennom Gaza, som et resultat av drapet på en palestinsk mann i rullestol, som ble skutt i hodet av israelske styrker på fredag.

Drapet skal ha skjedd i et sammenstøt mellom israelere og palestinere på grensen mellom Israel og Gaza-stripen, som følge av Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, skriver International Middle East Media Center.

29 år gamle Ibraheem Abu Thuraya skal ha mistet begge bein under en israelsk bombeaksjon i 2008, og var derfor i rullestol under fredagens protest.

- Han ble skadet i 2008 av et israelsk helikopter som siktet på ham etter at han tok med det israelske flagget og satte opp det palestinske flagget langs grensen, sa broren Samir til AFP.

Voldelige opptøyer

Rullestolbrukeren var én av fire palestinere som ble drept av israelske styrker i fredagens protester mot Trumps avgjørelse. To av dem var fra Gaza, mens de to andre var fra Vestbredden.

Flere av demonstrantene under fredagens protester skal ha båret våpen og opptrådt voldelig, skriver The Daily Mail. 29-åringen var ikke blant disse, i følge vitner.

Både Israel og Palestina anerkjenner Jerusalem som sin hovedstad. Det er derfor av viktig symbolsk betydning at Trump anerkjenner byen som Israels hovedstad.

Den arabiske liga, bestående av 22 stater, har tidligere advart om at en slik avgjørelse kan føre til ekstremisme og vold, ifølge Reuters.

Lørdag ble liket av 29-åringen båret gjennom gatene av palestinere i forbindelse med begravelsen som skal ha funnet sted samme dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder