Dødstallet oppjustert etter brokollaps i Italia

26 personer er ifølge myndighetene i Liguria-regionen omkommet etter Morandi-broen ved Genova kollapset tirsdag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Samtidig melder de at 15 personer er meldt skadet. Det er ventet at dødstallene vil fortsette å stige, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA. I tillegg til de som er bekreftet omkommet etter brokollapsen, så er flere personer meldt skadet.

Tidligere i ettermiddag gikk myndighetene i Liguria ut, og sa at 35 personer var omkommet.

Ingen nordmenn involvert i hendelsen opplyser Utenriksdepartementet, ifølge NTB.

Det var ved 12-tiden tirsdag at en 80 meter lang seksjon av den opphøyde motorveien utenfor havnebyen Genova kollapset. Broen skal ha vært 45 meter høy i området hvor kollapsen skjedde.

Morandi-broen er en del av en firefelts motorvei, og både personbiler og lastebiler dundret i bakken sammen med tonnevis av betong og armeringsjern.

Store ødeleggelser

Videoer og bilder fra stedet viser store ødeleggelser, og redningsmannskaper jobber nå på spreng med å finne og hente ut folk fra steinmassene.

Et øyenvitne forteller til den private fjernsynskanalen Sky TG24 at han så «minst åtte, ni biler knust under steinmassene». ANSA melder om minst ti forvridde kjøretøyer, mens AP skriver at omtrent 20 kjøretøy er involvert.

NTB melder at ulykken skjedde i kraftig regn. Ifølge myndighetene skyldes sammenbruddet trolig en konstruksjonsfeil.

Foto: Reuters

Varsler konsekvenser

Italias samferdselsminister, Danilo Toninelli, sier at brokollapsen er uakseptabel, og at myndighetene hadde planer om å bruke 20 millioner euro (190 millioner kroner) på vedlikehold av broen, skriver AP.

Det foregikk ikke noe vedlikeholdsarbeidet på broen da broen kollapset, ifølge Toninelli. Dersom kollapsen viser seg å skyldes neglisjert vedlikehold, så varsler ministeren at det vil få konsekvenser.

Broen, som ble åpnet i 1967, er i nærheten av havnebyen Genova som ligger ved Middelhavet nordvest i Italia.

Her kan du lese VGs kartlegging av tilstanden til norske broer, og her kan du lese om hvordan Vegvesenet førte 160 broinspeksjoner på feil år.

KONSEKVENSER: Italias samferdselsminister, Danilo Toninelli (Femstjernersbevegelsen), sier at det ikke er gjort tilstrekkelig vedlikehold på italienske broer. Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Sender kondolanser og lykkønskninger

Frankrikes president Emmanuel Macron skriver på Twitter at han sender sine tanker til ofrene, deres familier og hele det italienske folk. Han skriver videre at Frankrike står sammen med Italia i denne tragedien, og er klare til å tilby all nødvendig støtte.

President for EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, sender sine kondolanser til familie og venner av de omkomne på Twitter. Samtidig sender han sine lykkønskninger til de som er involvert i redningsaksjonen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder